Mīkstie šokolādes cepumi ar riekstiem

Cepam cepumus!

Mīksti, smaržīgi un gardi!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mīksti, smaržīgi un gardi!

Lai pagatavotu 22-24 mīkstos šokolādes cepumus ar riekstiem, nepieciešams:
Tumšā šokolāde (200g “Laimas” 70%)
Sviests (60g)
Kviešu milti (100g)
Šķipsniņa sāls
Cepamais pulveris (1/2 tējk.)
Paliela izmēra olas (2 gb.)
Vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts
Paliela ēdamkarote medus
Cukurs (130g)
Zemesrieksti (100g)
+ Saldsāļās garšas mīļotāji aicināti cepumus pirms cepšanas apkaisīt ar sāls pārslām

 

Pagatavošana:
1. Karstā ūdens peldē liek bļodu ar gabaliņos salauztu šokolādi un sviestu. Ik pa brīdim apmaisot, bļodiņas saturu izkausē, tad to no karstuma avota noņem.
2. Atsevišķā bļodā sajauc kviešu miltus, sāli un cepamo pulveri.
3. Miksera bļodā iesit olas, pievieno cukuru, medu un vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu un ar mikseri visu puto kādas 5 minūtes, līdz masa kļuvusi pavisam gaiša un gaisīga.
4. Uzputotajā olu masā ar mikseri iemaisa izkausēto šokolādi un sviestu, tad mikseri apstādina un ar karoti iemaisa iepriekš sagatavotos miltus, kā arī nedaudz ar nazi sasmalcinātus zemesriekstus.
5. Cepumu mīkla ir gatava, to liek ledusskapī uz kādām 30 min, līdz tā kļuvusi biezāka.
6. Pēcāk no mīklas veido cepumus, pa ēdamkarotei to liekot uz cepampannas, kas izklāta ar cepmampapīru. Starp mīklas pikučiem atstāj palielas atstarpes, jo cepumi izpletīsies. Ja uz cepumiem gribas uzbirdināt pa sāls šķipsniņai, tad šis ir īstais brīdis.
7. Cepampannu liek 175°C sakarsētā cepeškrāsnī, un cepumus gatavo kādas 9-12 min. Cepšanās ilgums atkarīgs no cepumu izmēra un cepeškrāsns, bet tie būs gatavi, kad viscaur būs uzpūtušies, taču viducī palikuši vēl gluži mīksti.
8. Kad cepumi gatavi, tos izņem no cepeškrāsns, atdzesē un tikai tad pārvieto no cepampannas uz šķīvīti vai bļodiņu.

 

Reklāma
Reklāma

Recepti sagatavojusi bloga “Našķoties” autore Zane.

 

Sastāvdaļas