Pistāciju cepumi svētku našķim. Pagatavošana bez olām

Kā jau katros svētkos, našķis ir nepieciešamība. Cepsim cepumus bez olām!

Var taupīt olas, bet ne pistācijas!

FOTO: Shutterstock.com

Var taupīt olas, bet ne pistācijas!

Cepumu sastāvdaļas:

  • 2 glāzes miltu
  • 1 ēdamk. kukurūzas miltu
  • 1 tējkarote sāls
  • 1/2 tējkarote cepamās sodas
  • 200 ml iebiezinātā piena
  • 10 ēdamk. sviesta (bez sāls)
  • 2 ēdamk. pistāciju
  • 1 ēdamk. vaniļas ekstrakta

 

Sastāvdaļas šokolādes mērcei:

Reklāma
Reklāma
  • 2 ēdamk. šokolādes čipsu
  • 1 ēdamk. sviesta
  • 1 ēdamk. pistāciju

 

Pagatavošana:

  1. Sajauc miltus, sāli, cepamo sodu un kukurūzas miltus.
  2. Kopā jauc iebiezināto pienu ar sviestu. Izmaisa, līdz masa kļust vienmērīga.
  3. Masai klāt vienmērīgi piejauc miltu maisījumu.
  4. Pievieno arī vaniļu un pistācijas. Labi izmaisa.
  5. Masu klāj uz cepampapīra pannā un ieveido (ierullē) pagales formā. Tur ledusskapī 40 minūtes vai saldētavā 10-15.
  6. Masu sagriež nelielos gabaliņos.
  7. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Tajā liek cepumus uz ~ 20 minūtēm, līdz tie gatavi.
  8. Izkausē šokolādi kopā ar sviestu. Atstāj atdzist līdz istabas temperatūrai.
  9. Cepumus līdz pusei mērc šokolādē (jo visam jāizskatās skaisti arī uz šķīvja) un liek atpakaļ uz cepampapīra, pārber ar pistācijām.
  10. Šos cepumus var pasniegt gan karstus, gan atdzesētus. Atdzesēšanas procesā tos uz neilgu brīdi liek ledusskapī.