Safrāna – šokolādes kūka

Kūka, kas priecēs ar skaistām krāsām!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izmēģini!

8 porcijas
Laiks: 40 minūtes
Kūka

100 g sviesta
200 g baltās šokolādes
3 olas
50 ml cukura 
2 ēd.k. Santa Maria vaniļas cukura 
3 ēd.k. gaišā cukura sīrupa 
1 paciņa Santa Maria safrāna 
Smalki sarīvēta laima miziņa 
Šķipsniņa sāls 
150 ml kviešu miltu 

Brūkleņu krēms 
250 ml 35% saldā krējuma 
100 ml svaigā brūkleņu ievārījuma 

Saldo krējumu saputo. Ja vēlas, pievieno 2-3 ēd.k. cukuru. Samaisa ar brūkleņu ievārījumu. 

Kūka 
1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 175 ° C. 
2. Izkausējiet sviestu, noceliet no plīts un pievienojiet šokolādi. 
3. Saputojiet olas, cukuru un vaniļas cukuru. Pievienojiet sīrupu, safrānu, laima miziņu un sāli. 
4. Šokolādes un sviesta maisījumu lejiet klāt olu maisījumam. Iesijājiet miltus. 
5. Masu lejiet ietaukotā formā un cepiet cepeškrāsnī 20-25 min. Gatavai kūkai ir jābūt mazliet lipīgai. 
6. Pasniedziet atdzesētu ar brūkleņu un putukrējuma krēmu.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas