Snikera kūka pēc labsajūtas izsalkušajiem

Esi izsalcis? Uzkod snikers! Tikai šoreiz - sniker-kūku!

Snikera cienītājiem nu ir laiks sarosīties!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Snikera cienītājiem nu ir laiks sarosīties!

Sastāvdaļas:

Biskvītam

  • 80g kakao
  • 250g miltu
  • šķipsniņa sāls
  • 1,5 tējk. sodas
  • 150ml piena
  • 120g sviesta
  • 2 olas
  • 200g cukura

Kremam

  • 200g sviesta
  • 200g grauzdētu zemesriekstu
  • 450g vārīts iebiezinātais piens
  • 200ml saldā krējuma
  • vaniļas cukurs
  • 2 ēd.k. cukura

Gatavošana:

  • Bļodā sajauc miltus ar kakao, sodu un sāli.
  • Olas puto ar cukuru un mīkstu sviestu.
  • Tad pievieno pienu un beigās iemaisa miltu maisījumu.
  • Masu rūpīgi samaisa un lej ietaukotā veidnē.
  • Cep 180 grādos apmēram 25 minūtes.
  • Kad biskvīts izcepies, to atdzesē un sagriež horizontāli trijās daļās.
  • Kremam: mīkstu sviestu puto ar iebiezināto pienu, tad pievieno grauzdētos zemesriekstus.
  • Saldo krējumu saputo stingrās putās ar cukuru un vaniļas cukuru.
  • Atdzisušajai kūkas pamatnes kārtai smērē krema kārtu, pēc tam virsū liek putukrējumu.
  • Uzliek otru biskvīta kārtu, ko pārziež ar krema kārtu un putukrējumu.
  • Pa virsu liek trešo biskvīta kārtu.
  • Kūkas malas pārsmērē ar putukrējumu, kam pievienots nedaudz kakao.
  • Kūku rotā ar šokolādes puķītēm, baltās šokolādes gabaliņiem.

Reklāma
Reklāma

 

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas