Rabarberu pīrāgs. Vasaras garša!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Dansukker

8 porcijas

Sajauc kopā pamatnes sastāvdaļas un ļauj mīklai nostāvēties ledusskapī vienu stundu. Sakarsē krāsni līdz 175°C. Izšķīdina želatīna plāksnes lielā daudzumā aukstā ūdens.
Ietauko apaļu cepamformu, kuras malas ir noņemamas un diametrs ir apmēram 24 cm. Ieklāj cepamformā mīklu. Pamatnē izdur caurumus. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 20 minūtes, pēc tam ļauj atdzist.
Ieliek rabarberus un cukuru nerūsējošā katlā un vāra uz mērenas uguns, līdz rabarberi ir mīksti. Izņem želatīna plāksnes no šķīduma un sajauc tās ar rabarberiem. Maisa biezeni, līdz želatīns ir izkusis.
Kad rabarberu biezenis sāk sastingt, to ielej cepamformā uz izceptās un atdzisušās pīrāga pamatnes.
Katliņā sakuļ krēma sastāvdaļas (izņemot vaniļas cukuru) un sakarsē, līdz tas sabiezē. Ļauj krēmam atdzist. Pievieno vaniļas cukuru un izklāj krēmu uz rabarberiem.
Pārkaisa pīrāgam grauzdētās mandeles. Līdz pasniegšanai tur aukstumā.

 

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • Kviešu milti - 250.ml
  • Sviests vai margarīns - 100.g
  • Pūdercukurs - 3.ēd.k.
  • Olas dzeltenums - 1.gab
  • Rabarberu ievārījumam:
  • Sagriezti rabarberi apmēram 2 cm lielos gabalos - 700.g
  • Cukurs - 300.ml
  • Želatīna plāksnes - 8.gab
  • Vaniļas krēmam:
  • Olu dzeltenumi - 6.gab
  • Cukurs - 150.ml
  • Vaniļas cukurs - 1.tējk.
  • Krejums - 300.ml
  • Kartupeļu milti - 2.ēd.k.
  • Rotajumam: