Ķiploku ziedu pesto ar zilo sieru

Mana mamma izstāstīja, ka katru gadu no ķiploku ziediem gatavo pesto – pievieno eļļu, sāli, citrona sulu un sablendē. Šādā veidā pesto var saglabāt burciņā ledusskapī un pievienot ēdieniem pēc vajadzības. Es steidzu recepti izmēģināt, veicot tādus papildinājumus, lai iznāktu ķiploku smēriņš.
Pesto labi iederas uzkodu platē. Tas lieliski garšos arī ar krekeriem, sausmaizītēm vai kā piedeva pie gaļas un dārzeņu ēdieniem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pesto labi iederas uzkodu platē. Tas lieliski garšos arī ar krekeriem, sausmaizītēm vai kā piedeva pie gaļas un dārzeņu ēdieniem.

Ķiploku ziedu pesto ar zilo sieru pagatavoju Līgo vakarā – viesi to slavēja, smērējot plānā kārtā uz rupjmaizes. Pesto labi iederas uzkodu platē. Tas lieliski garšos arī ar krekeriem, sausmaizītēm vai kā piedeva pie gaļas un dārzeņu ēdieniem.

 

Sastāvdaļas:

Ķiplolu ziedkāti

Zilais siers

Eļļa

Sāls

Laima vai citrona sula

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

  • Ķiploku ziedkātus liek blenderī, pievieno eļļu, sāli un laima sulu; sablendē.
  • Pesto pievieno zilo sieru un sablendē. Sieru pievieno pēc garšas.

 

Šādi izskatās ziemas ķiploku ziedkāti, kurus vasaras vidū ķiplokiem vajag nolauzt, lai tie ņemtos spēkā un piebriestu.

Saistītie raksti