Aveņu ievārījums. Klasiska recepte

Katras ģimenes ledusskapī ziemā jābūt burciņai aveņu ievārījuma!

FOTO: Shutterstock.com

Aveņu ievārījuma aromāts ir vienreizējs!

Avenes iztīra (mazgāt nevajag), saliek traukā kārtām ar 1 kg cukura, uz 24 stundām noliek vēsā vietā. Sulu nolej, pieber pārējo cukuru, maisot savāra biezā sīrupā, ieber ogas, 25 - 30 minūtes vāra uz lēnas uguns, katlu tikai pakustinot, kamēr ogas grimst sīrupā, vārot noņem putas. Gatavu ievārījumu izlej traukā, aukstu sapilda burkās, aizsien ar pergamenta papīru, uzglabā sausā, vēsā vietā.

Ievēro! Ja izmanto speciālo ievārījuma cukuru, tad to pievieno, atbilstoši norādēm uz cukura iepakojuma!

Piezīme: Aveņu ievārījumam nekad nevajag ņemt stipri nogatavojušās ogas.

 

Recepte no grāmatas: Augļu, dārzeņu un sēņu konservēšana/Pēc 1938. g. Rīgā izdotā Mājturības leksikona.- Rīga: Līdums, 1992

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Avenes - 2.kg
  • Cukurs - 2.kg