Krāsaini marinēti vasaras dārzeņi

Visu, kas izaug dārzā, liek burkā un ziemā velk ārā, ēd un priecājas.

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas:
 

  • 1 zaļais kabacis
  • 1 dzeltenā paprika
  • 250 g mazu sīpoliņu
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 500 g ķiršu tomātiņu,
  • 4 timiāna zariņi
  • 0,5 svaiga sarkanā čilli

    Marinādei:
    300 g Dansukker baltā cukura
    200 ml etiķa 12%
    200 ml ūdens
    4 lauru lapas
    75 ml dzelteno sinepju sēklu
    1 tējkarote smaržīgo piparu
     

 

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

Kabačus noskalo un sagriež šķēlēs. Sīpolus un ķiplokus nomizo. Ķiplokus sadala daiviņās. Tomātus noskalo un noņem kauslapiņas. Mizu sadursta ar dakšiņu vai paveltnē pret smalko rīvi, lai pāršķeltu miziņu. Timiānu un čilli noskalo. Čilli izņem sēklotni un sagriež strēmelēs. Visus dārzeņus kārto tīrās, izkarsētās burkās. Pievieno timiāna zariņu un čilli. Visas marinādes sastāvdaļas uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, un pārlej dārzeņiem. Burkas cieši aizvāko un ļauj ievilkties vismaz vienu nedēļu pirms lietošanas.