Aliču ievārījums ar bumbieriem

Sanāk stiprs, medains ievārījums, bumbieri to padara maigāku.

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

  • 2 kg aliču
  • 1,5 kg cukura
  • 3 lieli bumbieri
  • 150 ml ūdens


Pagatavošana.
Aličas nomazgā, saber katlā, pārlej ūdeni, uzliek vāku un vāra 5-7 minūtes. Tad plūmes izberž caur sietu, lai atdalītu miziņas un kauliņus. Liek masu katlā, pievieno cukuru un vāra 10 minūtes. Pēc tam pievieno mazos gabaliņos sagrieztus bumbierus un turpina vārīt 20-25 minūtes. Ievārījumu salej tīrās burkās un aizvāko. Sasedz uz nakti segās, pēc tam novieto vēsumā.


 

Reklāma
Reklāma

Avots: 

 

Sastāvdaļas