Mājās gatavoti kaltēti tomāti

Kaltēti jeb žāvēti tomāti ir loti garšīgi, turklāt tajos koncentrējas vērtīgākās vielas, kas atrodas tomātos.

FOTO: Shutterstock.com

Mazākus tomātus pārgriez uz pusēm, lielākus sagriez gareniski četrās daļās. Katru gabaliņu viegli paspied, lai atdalās sēklas. iekšpusē iekaisi nedaudz sāls.

Ja kaltē cepeškrāsnī, liec tomātus ar miziņu uz leju uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. levieto 60 grādu karstā krāsnī un žāvē 8-12 stundas. Visērtāk, ja tomātus ieliek krāsnī vakarā, lai tie līdz taftam žāvējas.

Liec tomātus izkarsētās burkās, pārkaisi ar sāli un kaltētiem garšaugiem pēc izvēles, aplej ar labu eļļu, aizvāko un uzglabā tumšā un vēsā vietā.

Ja kaltē speciālā aparātā, ņem vērā lietošanas norādījumus.

Vēl viens variants — žāvētos tomātus liec mikserī vai blenderī, pielej nedaudz olīveļļas un sasmalcini, lai izveidojas tāda kā pasta. Pildi nelielās burciņās ar aizskrūvējamu vāku. Ļoti labi noder par pamatu picām un lielām grauzdētām maizītēm.

 

Reklāma
Reklāma

Informācija no žurnāla "100 labi padomi"

 

Sastāvdaļas