Marinēti ķiploki tavai un ģimenes imunitātei

Ķiploki ir slimību un ļaunuma atbaidītāji, bet ne visiem tie tik ļoti garšo, it īpaši svaigi. Lieliska un garšīga alternatīva ir marinēti ķiploki.

FOTO: Shutterstock.com

Uz 1 kilogramu ķiploku pagatavo marinādi no:

  • 0.5l ūdens;
  • 3 ēdamkarotēm galda etiķa;
  • 1 ēdamkarotes sāls;
  • 1 ēdamkarotes cukurs.
     
Reklāma
Reklāma

Ar karstu ūdeni izmazgā burciņas un tajās saliec nomizotus ķiplokus. Katliņā uzvāri ūdeni, pievieno cukuru un sāli. Kad tie izšķīduši pievieno etiķi. Karsto marinādi pārlej ķiplokiem, aizvāko burciņas un atdzesē. Pēc nedēļas tie būs gatavi ēšanai.