Kāposti ar selerijām un burkāniem

FOTO: Shutterstock.com

Kāpostus sašķērē vai smalki sagriež. Selerijas sakni un burkānus sarīvē uz sakņu rīves, selerijas zaļumus un ķiplokus sasmalcina.

Pieliek sāli un piparus, samaisa.

Visu sakliek traukos, pārklāj ar marli, uzliek slogu un novieto vēsā vietā.

Var izmantot dezinficētas burkas, tajās blīvi saliek kāpostu maisījumu un uzliek plastmasas vāciņu. Uzglabā vēsā vietā.

 

Reklāma
Reklāma

Recepte no grāmatas: Marinēšana, skābēšana, sālīšana. - Rīga: Zvaigzne ABC, 2010

 

Sastāvdaļas

  • selerijas saknes vai zaļumi - 200.g
  • Burkāni - 40.g
  • Ķiploki - 60.g
  • melno piparu graudiņi - 5.gab
  • Sāls - 50.g
  • var pievienot arī mazliet cukura