Saldu ābolu ievārījums ar citroniem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ābolus nomizo, izņem serdes, sarīvē tos uz dārzeņu rīves, tad liek katlā.

Citronus rūpīgi nomazgā, tiem norīvē miziņu un izspiež sulu, to labi samaisa ar 4 ēdamkarotēm cukura. Uz glāzi šā maisījuma ņem 1,5 glāzes cukura un 1/2 glāzes ūdens un izvāra sīrupu.

Ar verdošu sīrupu pārlej ābolus un vāra uz mērenas uguns, līdz āboli kļūst caurspīdīgi. Neilgi pirms vārīšanas beigām masai pievieno norīvēto citronu miziņu (daudzums pēc izvēles).

Ievārījumu karstu pilda burkās.

 

Reklāma
Reklāma

Recepte no grāmatas: Neparastas ievārījumu receptes.- Rīga, Zvaigzne ABC, 2010

 

Sastāvdaļas

  • Saldi āboli - 20.gab
  • Citroni - 3.gab
  • Cukurs - 2.glāzes
  • Ūdens - 1/2 .glāze