Meža gaļas konservi – četras idejas, ko ar tiem iesākt
FOTO: Shutterstock.com
Ko pagatavot no meža gaļas konserviem?
Pupiņu sautējums ar meža gaļas konserviem
Novāram pupiņas (var izmantot arī konservētas). Uz pannas apcepam smalki sagrieztu sīpolu un papriku. Kad paprika mīksta, pievienojam meža gaļas konservu, pāris karotes tomātu mērces un visu kādu brīdi pasautējam. Iemaisam sautējumā pupiņas. Šim sautējumam noteikti piestāvēs kāda šķipsniņa čili. Pasniedz ar skābu krējumu.
Kartupeļu biezeņa un meža gaļas konservu sacepums
Pēc savas iecienītākās receptes pagatavojam kartupeļu biezeni (droši var izmantot arī iepriekšējā dienā gatavotu). Ņemam cepamtrauku un rūpīgi to ieeļļojam. Cepamtraukā liekam kārtu ar kartupeļu biezeni, kārtu ar meža gaļas konserviem un tad atkal kārtu ar biezeni. Visu pārkaisam ar rīvētu sieru. Liekam cepeškrāsnī uz 180 grādiem un cepam aptuveni pusstundu.
Vecie labie makaroni ar gaļu
Ļoti vienkārša recepte ātrām darbadienas vakariņām. Izvāram makaronus, paralēli uz pannas apcepam meža gaļas konservu. Pievienojam konservu makaroniem, uzmanīgi samaisam un sātīgas vakariņas gatavas!
Mērcīte pie griķiem vai kartupeļiem
Ar meža gaļas konserviem lieliski var aizstāt malto gaļu. It sevišķi, ja runa ir par mērcēm. Viena no elementārākajām mērcēm – apcepam sasmalcinātu meža gaļas konservu, pārlejam ar saldo krējumu un brīdi pasautējam. Mērci nav nepieciešams vēl speciāli iebiezināt. Lieliski garšos kopā ar kartupeļiem vai griķiem.