Gribu ērtu un saimniecībā noderīgu lietu – blenderi!

Lai pagatavotu, piemēram, zemeņu zupu un sakultu putukrējumu, ļoti, ļoti noderēs kvalitatīvs rokas blenderis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai pagatavotu, piemēram, zemeņu zupu un sakultu putukrējumu, ļoti, ļoti noderēs kvalitatīvs rokas blenderis.

Blenderis aizņem mazāk vietas nekā virtuves kombains, bet paveikt ar to vari tikpat daudz! Turklāt blenderis ir lētāks, cenas, sākot no 12 līdz pāri par 90 latiem. Labu blenderi var atrast cenu robežās no 35 līdz 45 latiem.

 

Pēc kādiem kritērijiem izvēlēties?

1. Pēc vajadzības: ja blenderi izmanto tikai iemīļotās krēmzupas pagatavošanai, pietiks ar kādu no lētajiem rokas blendera modeļiem bez papildu aprīkojuma. Lētākie modeļi maksā no... līdz ... Ja blenderi lieto bieži un dažādām vajadzībām, raugies pēc nopietnāka agregāta. 

Blenderi ar pamatnēm ir līdzīgi mikseriem – piemēroti dažādu produktu maisīšanai, putošanai un smalcināšanai, bet paņemt tos rokā un lietot nevar. 

Ja izvēlies rokas blenderi, izturīgāki un daudzfunkcionālāki būs modeļi ar metāla kāju, kura, starp citu, būs vieglāk mazgājama un atšķirībā no plastmasas nenokrāsosies burkānu un ķirbju krāsā. Blenderi ar metāla kāju var lietot karstu ēdienu smalcināšanai, maisīšanai vai putošanai. 

Labi, ja tiem ir maināmi uzgaļi mīklai, gaļai, ledum, putošanai. Bieži komplektā ar rokas blenderiem nāk arī nelieli smalcinātāji, kas noderīgi visdažādāko produktu sakapāšanai un ļauj izvairīties, piemēram, no apgrūtinošās sīpolu griešanas ar nazi... 

Reklāma
Reklāma

2. Pēc lietošanas ērtuma. Neatkarīgi no tā, cik bieži izmantosi blenderi, novērtē, vai noskatītajam modelim ir gana ērti slēdži. Nebūs parocīgi strādāt, ja slēdzis jātur ieslēgts ar pirkstu, līdz smalcināmie dārzeņi ieguvuši īsto konsistenci. Lietošanas ērtums ir svarīgāks, piemēram, par to, cik ātrumu ir paredzēts smalcināšanai. 

Pievērs uzmanību blendera rokturim – vai tas neslīdēs no rokām. Atsevišķiem modeļiem rokturi ir ar gumijas pārklājumu, kas neslīd. 

Putotājam ieteicams robots uzgalis, lai, darbinot ierīci, izvairītos no šļakatām

 

 Avots: Žurnāls 100 labi padomi