Krušons vai bole?

Ar ko atšķiras bole no krušona? Bole ir angliete - šo dzērienu pasniedz īpašā bļodā vai traukā (bowl). Savukārt krušons dzimis Francijā un tiek pasniegts lielā krūzē. Abi top no saldinātiem svaigiem vai konservētiem augļiem, kas pārlieti ar vīnu vai šampanieti. Šo long drink parasti gatavo, ja ieplānots daudz viesu. 

Foto: Mārtiņš Garais

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Mārtiņš Garais

 • Krušonu un boli gatavo no svaigiem vai konservētiem augļiem un ogām. Tiem jābūt stingriem, lai tos varētu sagriezt gabaliņos. Dzērienu var gatavot arī no zaļumiem vai ziediem, piemēram, piparmētrām vai rožu ziedlapiņām.

• Krušonam un bolei nepievieno ledu, dzērienus atdzesē ledusskapī un pirms pasniegšanas pievieno jau atdzesētu vīnu un šampanieti. Lai dzēriens nesasiltu, to tur ledus traukā.

• Lai uzlabotu garšas buķeti, var pievienot nedaudz liķiera, ruma vai cita stiprā alkoholiskā dzēriena.

• Vīnu ieteicams izraudzīties jaunu, savukārt šampanieti var aizstāt ar dzirkstošo vīnu.

• Boli un krušonu pasniedz 150–250 ml krūzītēs. No lielā trauka dzērienu lej ar kausiņu. Biezumus izmāna ar deserta dakšiņu vai karotīti.

Reklāma
Reklāma

• Bērniem gatavo bezalkoholisko boli un krušonu - augļus un ogas pārlej ar gāzētu ūdeni vai spraitu.

 

 Avots: žurnāls "Labu Apetīti"