Bezē cepumi - divkārt garšīgāki, ja cepti mājās!

Viena no lieliskajām bērnu ballītes našķu idejām ir bezē cepumi, īpaši, ja tie ir gardi noformēti. Taču derēs arī kā superīgs našķis draudzeņu pēcpusdienai!

FOTO: Agnese Gabrāne

Dodies nolasīt pēdējās šīs sezonas meža zemenītes!

Sastāvdaļas:

  • 4 olu baltumi
  • glāze cukura
  • vaniļas cukurs
  • paciņa biezpiena
  • 200ml saldā krējuma
  • zemenes un piparmētru lapiņas dekoram

Gatavošana:

  • Olu baltumus atdala no dzeltenuma un puto.
  • Pievieno vaniļas cukuru un pakāpeniski ber klāt cukuru.
  • Visu saputo stingrās putās.
  • Ar tortes ''šprici'' pannā, kurā izklāts cepampapīrs, spiež apaļus cepumus.
  • Tos liek cepeškrāsnī, kura sakarsēta līdz 100 grādiem un kaltē aptuveni 1,5 - 2 stundas.
  • Cepumus atdzesē.
  • Saputo saldo krējumu ar nedaudz pievienotu cukuru. Tad pievieno biezpienu un visu rūpīgi samaisa.
  • Šo masu spiež atdzesētajos bezē cepumos un rotā ar zemenēm un piparmētru lapiņām.
Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas