Ievārījums no kabačiem, āboliem un pēdējām avenēm

Kāpēc gan vārīt katru ievārījumu atsevišķi, ja visu var savārīt kopā? Taču sākumā izmēģini atsevišķi, vai tevis izvēlētās sastāvdaļas kopā garšos tik pat labi, cik tu iedomājies. wink

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šādam ievārījumam garšas ziņā avenes gūst virsroku!

Sastāvdaļas:

  • 1 kg ābolu
  • 1 kg kabaču
  • glāze aveņu
  • 500 g cukura
  • 1 citrons
  • nedaudz ūdens

Gatavošana:

  • Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.
  • Kabačus nomizo, izņem sēklas un sagriež plānās šķēlītēs.
  • Katlā ielej nedaudz ūdens, ieber ābolus un vāra, kamēr tie izjūk.
  • Otrā katlā ielej nedaudz ūdens, ieber kabačus un vāra tos mīkstus, tad sablenderē.
  • Ābolu un kabaču masas sajauc kopā, pievieno avenes un iespiež citronu sulu.
  • Nedaudz pavāra un pievieno cukuru.
  • Vāra, līdz cukurs ir izkusis un karstu ievārījumu pilda burciņās un aizvāko.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas