Auzu pārslu biezputra ar pienu (no 7. mēneša)

FOTO: Shutterstock.com

Pienu uzkarsē, uzmanīgi iemaisa auzu pārslas, izmantojot putojamo slotiņu vai koka karoti. Biezputru uzvāra, tad samazina liesmu (vai pat vispār noņem katlu no uguns, ja tā rīkoties ietecis pārslu ražotājs) un uz lēnas uguns turpina vārīt vēl minūtes 2 līdz 3. Ābolu nomizo, izgriež serdi, sarīvē. Svaigo augļu biezeni pievieno gatavajai auzu pārslu biezputrai – ēdiens gatavs. Svaiga ābolu biezeņa vietā var izmantot arī iepriekš savārītu biezeni, bet varbūt šodien pienācis laiks piedāvāt mazajam kādu jaunu augli – banānu vai ogu.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Neliels ābols - 1.gab
  • Ātri pagatavojamās auzu pārslu bez cukura - 2.ēd. karotes
  • Piens - 200.ml