Piparkūku kakao
Kas gan ziemā var būt labāks par piparkūku kakao? Šāda veida dzērienus iecienījuši cilvēki visā pasaulē, pamēģināsim mēs arī!
                                                    FOTO: Mammamuntetiem.lv
Kādu tasi karsta kakao?
Porcija paredzēta diviem cilvēkiem, pagatavošanas laiks ir desmit minūtes.
Nepieciešams:
- kakao - 4 ēd.k.
 - ūdens - 200 ml
 - brūnais cukurs - 3 ēd.k.
 - piens - 400 ml
 - saldais krējums - 200 ml
 - samaltas piparkūkas - 1 sauja
 - zefīrs - 4 pusītes
 
Pagatavošana:
- uzvāra ūdeni un sajauc kopā ar kakao un vienu ēdamkaroti cukura.
 - sakarsē pienu, tam pievieno vienu ēdamkaroti cukura.
 - viegli uzputo saldo krējumu ar vienu ēdamkaroti cukura.
 - ja mājās ir brulē krēma deglis, tad apdedzina zefīrus tā, lai tie kļūst mīkstāki un garšīgāki, tāpat zefīrus var apdedzināt arī cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā, grila režīmā liek apdedzināties uz 2 - 5 minūtēm.
 - krūzē lej kakao, tad pienu un putoto krējumu.
 - pārber ar piparkūku drumstalām un virsū liek zefīrus.
 
''Aikāgaršo'' iesaka: Ja esi kafijas cienītājs, tad lielisks saldinātājs Tavai kafijai būs zefīrs, kā rezultātā nebūs nepieciešams piens un dzēriens izdosies lielisks!
Recepte: ''Aikāgaršo''