Ātrās karstmaizītes

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Iļģuciema maiznīcas arhīva

Mannā ieber dziļākā šķīvī, pielej pavisam nedaudz ūdens, tā, lai manna būtu mitra, nekādā gadījumā šķidra,tad griež visu pēc kārtas, kas ir lieks leduskapī. Nav desas - ir viens cīsiņš vai pus sardele - derēs; ja nekā no gaļas, - varbūt ir krabju nūjiņas saldētavā - derēs. Viss, kas palicis pavisam nedaudz un neviens neēdīs griež un ber pie mannas, tāpat var piegriezt sīpolus, ja garšo. Nedaudz tomātu, siera,var arī zaļumu kādu piebērt ja ir, nedaudz pasālīt, samaisīt, pielikt klāt olu. Visu masu rūpīgi samaisa un uzliek to visu un maize šķelītēm. Arī maize varbūt jebkura - kura vairāk garšo. Baltmaze vai graudu maize, vienalga. Un uzliek uz sakarsētas pannas ar pārlietu eļļu, ar pildījumu uz leju. Cepjās ļoti ātri, pagatavot arī var ātri - un pats glavenais sanāk burvīgi garšīgi. Vairāk fantāzijas un brokastis gatavas! LABU APETĪTI!!

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Maize - 6.šķēles
  • Manna - 2.ēd. karotes
  • Sīpoli,tomāti,siers
  • Ola - 1.gab