Gardie biezpiena plācenīši

 Plācenīšus pasniedzam ar svaigi blenderētām dzērvenēm, kam pievienots medus.

Skaisti, kārdinoši, smaržīgi. Autores foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Skaisti, kārdinoši, smaržīgi. Autores foto

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze piens (250ml)
  • 1/2 glāze rīsu pārslas
  • 300g biezpiens
  • 4 ēd.k cukurs
  • 4 ēd.k kukurūzas milti
  • 4 ēd.k kokosa skaidiņas 1 ēd.k mīklā un pārējais apviļāšanai
  • rozīnes
  • vaniļas cukurs
  • Svaigi blenderētas dzērvenes ar medu pasniegšanai

 

Gatavošana:

Pienā izvāram rīsu pārslas. Ļaujam putrai nedaudz atdzist.

Biezpienam pievienojam cukuru, vaniļas cukuru, kokosa skaidiņas. Izmaisām.Pievienojam rozīnes.

Ja biezpiens ir graudains, tad var to sablenderēt.

Rīsu putru samaisam ar biezpienu, pievienojam pa karotītei kukurūzas miltus, lai masa sanāk bieza, lai rokas var veidot plācenīšus. Miltu daudzums atkarīgs no biezpiena mitruma. Var aiziet milti mazāk un vairāk.

Masa sanāk viegli lipīga, bet viegli arī veidojami placenīši.

Veidojam plācenīsus un apviļājam kokosa skaidiņās.

Reklāma
Reklāma

Cepam vai nu pannā nelielā eļļas daudzumā, vai arī cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 20 minūtēm.

Skaisti, kārdinoši, smaržīgi.

Pasniedzam ar svaigi blenderētām dzērvenēm, kam pievienots medus.

 

 Recepti iesūtīja: Taschinka, konkursa "Pavasara spēka recepte Marsietimdalībniece

 

Sastāvdaļas