Vai Ziemassvētku apsveikumi jau gatavi? Šeit ašas, skaistas idejas, ko īstenot kopā ar bērniem

Ziemassvētku kartītes ar sirsnīgiem vēlējumiem var sūtīt ne vien pa pastu radiem un draugiem, bet arī dāvināt savai ģimenei.
Ziemassvētku kartīšu gatavošana un rakstīšana var kļūt par skaistu ģimenes tradīciju svētku gaidīšanas laikā.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Ziemassvētku kartīšu gatavošana un rakstīšana var kļūt par skaistu ģimenes tradīciju svētku gaidīšanas laikā.

Idejās dalās “Rimi Bērniem” eksperte Sāra Smildziņa ar mammu Ingu Akmentiņu-Smildziņu. 

 

Ideja Ziemassvētku tradīcijai! 

Ģimenes gatavotu kartīti var izmantot arī, lai tajā ikviens ģimenes loceklis ierakstītu vēlējumu sev un ģimenei Jaunajā gadā. Apsveikuma rakstīšanu pašiem sev var ieviest kā skaistu ikgadēju ģimenes tradīciju, kartītes saglabājot.

 

Skaties video padomu ar Ziemassvētku kartīšu idejām

 

Sveiciens ar pārsteigumu

Papīra lapu pārloka uz pusēm, vidū pielīmē mazu aploksnīti, tajā ieliek eglītes rotājumu –zelta zvaigzni. Uzraksta mīļu vēlējumu apsveikuma saņēmējam.

 

Reklāma
Reklāma

Ātrais apsveikums

Papīra lapu pārloka uz pusēm un vidū zīmē eglīti – iedomātās eglītes augšgalā uzvelk mazu strīpiņu un katru nākamo līniju velk arvien garāku. Kad eglīte gatava, tai apakšā uzzīmē kāju un augšā – zvaigzni. 
Šādā pat veidā eglīti var uzzīmēt, izmantojot karstās līmes pistoli – ar zaļas krāsas līmi!

 

Maisauduma rotājumi 

Uz kartītes uzvelk trīs apļus, kā arī izgriež trīs tāda paša izmēra apļus no džutas auduma jeb maisauduma. Uz kartītes atbilstošajās vietās pielīmē auduma apļus, tiem apkārt ar zelta krāsas flomāsteru apvelk līnijas un piezīmē striķīšus.

 

Mīkstais sniegavīrs 

Papīra lapu pārloka uz pusēm un vidusdaļā vienu virs otras pielīmē divas apaļas vates plāksnītes, izveidojot sniegavīru. Sniegavīram ar flomāsteru var uzzīmēt acis, pogas, cepuri un citas detaļas pēc izvēles. No auduma lentas var izveidot šalli.

Saistītie raksti