Liepājā skanēs populārākās dziesmas no Ziemassvētku džeza zelta repertuāra

Sestdien, 17. decembrī pulksten 18 Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” viesosies vokālā grupa “Framest”, Kristapa Vanadziņa džeza trio un dziedātājs Daniels Čačija. Mūziķi sagatavojuši programmu, kurā skanēs populārākās dziesmas no Latvijas un pasaules Ziemassvētku džeza zelta repertuāra.
Horvātijā dzimušais austriešu džeza dziedātājs Daniels Čačija ikdienā strādā par pedagogu. Viņu var dzirdēt arī Latvijas Radio bigbendā.

FOTO: Publicitātes foto

Horvātijā dzimušais austriešu džeza dziedātājs Daniels Čačija ikdienā strādā par pedagogu. Viņu var dzirdēt arī Latvijas Radio bigbendā.

Koncertprogramma veidota kā laika aplis, kurā iekļautas kā tradicionālās svētku dziesmas jaunās aranžijās, tā laikmetu pārdzīvojušie milži, vēsta SIA “Lielais Dzintars” sabiedrisko attiecību speciāliste Anita Lazdeniece.

Džeza mūzikas noskaņas atklāsies ne tikai ārzemju grandu Frenka Sinatras un Lūisa Ārmstronga savulaik ieskaņotajos hitos, bet arī mūsu pašu dižgaru Raimonda Paula un Zigmara Liepiņa melodijās.

Koncertā izskanēs arī īpaši veltījumi šī gada jubilārei, dzejniecei Mārai Zālītei. 

Reklāma
Reklāma

Tiks pirmatskaņoti džeza pianista un komponista Kristapa Vanadziņa un komponista Jāņa Ķirša radītie jaundarbi, kas vēstīs par latviskumu, gadskārtām un mīlestību pret Latviju. 

Mūziķi nav aizmirsuši arī par otru šī gada jubilāru – Zigmaru Liepiņu. Viņam par godu pavisam nebijušā skanējumā tiks izpildīta dziesma “Sēž uz sliekšņa Pasaciņa”.

Koncerts notiks vienā daļā, tā norises ilgums – aptuveni 1 stunda 30 minūtes.