Idejas garšīgām Ziemassvētku dāvanām

Šogad svētkos radiniekus un draugus apciemot nebūs iespējams, tāpēc, lūk, idejas, kā iepriecināt viņus ar pašgatavotām, skaisti noformētām gardām dāvanām.

FOTO: Shutterstock.com

Pašgatavotas dāvanas drīkst būt arī apēdamas!

Ābolu sulas želeja ar lāceņu liķieri

Želeja sanāk ļoti salda, taču lieliski papildina cepešus un grilētu gaļu, pat zivi.

  • 500 ml nesaldinātas ābolu sulas
  • 400 g ievārījuma cukura 2:1
  • 300 ml gatavā lāceņu liķiera
  • 2 citronu sula

1. Katlā samaisi ābolu un citronu sulu un cukuru un uzvāri.
2. Uz straujas uguns vāri pāris minūtes.
3. Pielej liķieri un uz tikpat straujas uguns vāri vēl 2–3 minūtes.
4. Karstu pildi mazās burciņās un aizvāko.

Zaļais piparmētru cukurs

Noder dzērieniem, saldēdieniem un cepumu un kūciņu pārkaisīšanai.

  • 200 g cukura
  • 1 prāva sauja svaigu piparmētru

1. Piparmētru lapiņas kopā ar cukuru blenderī sasmalcini.
2. Izklāj uz cepampapīra, kas ieklāts plātī. Cepeškrāsni sakarsē līdz 50 grādiem, tad izslēdz un ieliec plāti.
3. Žāvē aptuveni 2 stundas, ik pa laikam ar dakšiņu uzirdini.
4. Kad izkaltis, vari sasmalcināt vēl smalkāk – līdz pūdercukura konsistencei.
5. Ber burciņā un uzglabā sausā vietā.

Piparkūku sīrups

Reklāma
Reklāma

Piemērots karstiem dzērieniem un saldiem ēdieniem

  • 450 g brūnā cukura
  • 500 ml ūdens
  • 5 cm liels ingvera saknes gabaliņš
  • 6 smaržīgie pipari
  • 4 kardamona pogaļas
  • 4 krustnagliņas
  • 2 kanēļa miziņas
  • 2 zvaigžņu anīsi
  • 2 muskata ziedi vai rīvēts muskatrieksts
  • apelsīna un citrona mizas strēmelītes

1. Katlā uzvāri ūdeni, pieber cukuru un karsē, līdz cukurs izšķīst.
2. Pievieno garšvielas un uz lēnas uguns vāri aptuveni 20 minūtes.
3. Atstāj, lai atdziest, tad izkās un iepildi glītās pudelītēs.

 

Padomi no ''100 Labi Padomi''

No jauns.lv