Iepriecini savus mīļos ar vēstuli no Ziemassvētku vecīša, vienlaikus ziedojot bērnībai bez vardarbības!

Sākusies "Centrs Dardedze" ikgadējā akcija "Citāda dāvana", kurā ikviens tiek aicināts pārsteigt savus bērnus, vīrus, sievas, vecākus vai draugus ar sirsnīgu vēstuli no paša Ziemassvētku vecīša.

Šogad pirmo reizi izveidoti dažādi vēstuļu teksti bērnam, pusaudzim, vairākiem bērniem vienā ģimenē un pieaugušajam, un vēstules pilno tekstu iespējams turpat mājaslapā izlasīt.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šogad pirmo reizi izveidoti dažādi vēstuļu teksti bērnam, pusaudzim, vairākiem bērniem vienā ģimenē un pieaugušajam, un vēstules pilno tekstu iespējams turpat mājaslapā izlasīt.

Citāda dāvana

“Ziemassvētku noskaņu daudziem rada tradīcijas un ikgadējie rituāli, un arī mēs turpinām tradīciju pirmssvētku laikā rīkot akciju “Citāda dāvana”, kas daudzās ģimenēs jau kļuvusi par gaidītu notikumu. Tā kalpo kā atgādinājums, ka īpašākā dāvana var būt nevis lieta, bet gan sajūta – pārsteigums, prieks un aizkustinājums. Vēstulē no Ziemassvētku vecīša cilvēks var pateikt savam tuvākajam to labo, kas ikdienas steigā paliek nepateikts,” uzsver “Centrs Dardedze” pārstāve Anda Avena.


Vēstuli iespējams pasūtīt mājaslapā http://centrsdardedze.lv/citada-davana, aizpildot īsu anketu par vēstules saņēmēju un veicot ziedojumu “Centrs Dardedze” darbam vardarbības novēršanā pret bērniem. “Citādas dāvanas” anketu iespējams aizpildīt līdz 10.decembrim, un vēstule pienāks pirms Ziemassvētkiem.


Šogad pirmo reizi izveidoti dažādi vēstuļu teksti bērnam, pusaudzim, vairākiem bērniem vienā ģimenē un pieaugušajam, un vēstules pilno tekstu iespējams turpat mājaslapā izlasīt. Tapuši arī jauni vēstuļu noformējumi no māksliniekiem Zandas Jansones, Reiņa Pētersona un Līgas Lazdiņas.


Vislabāk vēstuļu radītās emocijas raksturo paši agrāko gadu akcijas dalībnieki:
“Liels Jums paldies! Četrgadīgā meitiņa bija ļoti priecīga un pārsteigta, ka Ziemassvētku vecīti tik daudz par viņu zina. Noticēja, ka rūķi vēro. Emocijas bija fantastiskas: brīnumā ieplestās acis un lielais smaids!” rakstīja vēstules sūtītāja Evita.

Reklāma
Reklāma


“Liels paldies par šādu jauku iespēju! Vēstuļu saņēmēji bija ļoti patīkami pārsteigti un izbrīnīti! Mana mamma 77 gadus sirma kundzīte no pārsteiguma palecās! Saki vēl, ka rūķi nav tevi vērojuši. Arī pārējiem ļoti patika noformējums un jaukais vēstules teksts. Paldies par iespēju iepriecināt!” rakstīja Dace.


“Ak, kungs, to prieku un sajūsmu pat izstāstīt nevar! Jau pāris nedēļu ik dienas tika pārbaudīta pastkastīte un gaidīta vēstule, jo pagājušajā gadā arī bija. Un šodien - vēstule ir klāt! Ak, un papīrs tik skaists, to droši rūķi zīmējuši un tik daudz viņš par mani zina, un sniegpārsliņu vairāk kā pagājušajā gadā. Ticamības moments, kas tika iedragāts pirmajā skolas eglītē, jo vecītis bija klasesbiedra vecmamma, tika atgriezts ar uzviju!” prieku pauda Zane.


Centrs Dardedze ir nevalstiska organizācija, kas iestājas par bērnu tiesībām uz dzīvi, brīvu no vardarbības. Organizācija sniedz atbalstu bērniem, kuri cietuši no seksuālas, fiziskas, emocionālas vardarbības vai novārtā pamešanas, kā arī veic preventīvas apmācības vardarbības novēršanai bērniem, vecākiem un speciālistiem.