Iepriecini draugus un radus ar pašdarinātām Ziemassvētku dāvanām

Ziemassvētkos iespējams izvairīties no lielā dāvanu sagādāšanas drudža, ja dāvanas darini pats saviem spēkiem. 

Būtiski laikus saplānot, ko kuram esi paredzējis dāvināt un tik ķeries klāt.

FOTO: Shutterstock.com

Būtiski laikus saplānot, ko kuram esi paredzējis dāvināt un tik ķeries klāt.

Ziemassvētkos iespējams izvairīties no lielā dāvanu sagādāšanas drudža, ja dāvanas darini pats saviem spēkiem. Būtiski laikus saplānot, ko kuram esi paredzējis dāvināt un tik ķeries klāt. Piedāvājam sešas dažādas idejas, kuras īstenot.

 

Gardi cepumi ar īpašu “sastāvu”

Cepumu kārba

Jūs varat izcept gardus cepumus, un nav būtiski, vai tie ir gatavoti no sēklām, neizmantojot miltus, vai to sastāvā ir daudz šokolādes. Svarīgākais, lai gatavošanas procesā ieliekat savas labās sajūtas un domas. Izceptos cepumus varat kārtot stikla traukā un uz zīmītes uzrakstīt īpašo sastāvu, piemēram, 100 grami mīlestības, 50 grami prieka, 70 grami draudzības, šķipsniņa brīnuma u.c. Zīmīti var pielīmēt uz burciņas sāna vai ar lentu piesiet pie vāka.

 

Eleganti eglīšu rotājumi no filca

Eglītes rotājumi

No filca varat uzšūt greznus eglīšu rotājumus. Kā to dara? Paņem piparkūku formiņas, uzliek tās uz filca auduma un apzīmē apkārt kontūru. Vienā auduma pusē var piešūt pērlītes, gliterus vai kādam no rotājumiem veidot smaidošas sejas vaibstus ar pašlīmējošām acīm.

Kad noformējums gatavs, sašuj kopā rotājuma abas puses, iestrādājot cilpu, lai var iekārt egles zarā. Rotājumus pilda ar vati vai sinteponu.

 

Piparkūku namiņš

Piparkūku namiņš

Piparkūku namiņa cepšanā var iesaistīt visu ģimeni, kopā veidojot “projektu” un sākot “būvdarbus”. Uz papīra lapas uzzīmē katru no detaļām - sienas ar logiem un durvīm, jumts, skursteņa malas, sēta u.c. nepieciešamās lietas. Mīklu izrullē biezā kārtā un izgriež katru no detaļām. Detaļas līmē kopā ar izkausēta cukura masu. Noteikti jāievēro piesardzība, lai neapdedzinātos, jo cukurs ir ļoti karsts. Kad mājas detaļas ir salīmētas, var ķerties klāt dekorēšanai. Eleganti izskatīsies baltā glazūra, bet, ja vēlatiess māju krāsainu, tad glazūrai var pievienot pārtikas krāsvielu.

Var pievērst uzmanību mājas pagalmam, kopīgi varat izveidot cilvēciņus un piemājas egļu vēri. 

 

Reklāma
Reklāma

Puzura izveidošanas pamācība

Puzura gatavošana

Atcerieties skolas laiku, kad klasē kopīgi veidojāt puzurus? Sens un nedaudz aizmirsts dekors. Kartona kastītē var salikt visas nepieciešamās sastāvdaļas – izžāvētas niedres (var izmantot arī krāšņus papīra salmiņus), diegu, adatu, kā arī nelielu aprakstu, kā puzurs jāveido. Izgatavošanas pamācību var lasīt ŠEIT. Kopumā vienam puzura kubiņam nepieciešami 12 vienāda garuma niedru stiebri vai salmiņi. 

 

Siltas zeķes un ar mīlestību darināti cimdi

Adīti cimdi

Adījumu nekad nav par daudz. Vecmāmiņu darinātie dūraiņi, pirkstaiņi, zeķes, getras vai apaļšalle ir tās lietas, par kurām priecājas ikviens. Cimdi mēdz pazust, izdilt liels caurums vai vienkārši savelties, tāpēc jauni noder teju katru ziemas sezonu.

 

Grāmata pašiem mazākajiem

Filca grāmata

No filca var izveido grāmatu, kas īpaši patiks 2 un 3 gadus veciem bērniem. Grāmatas veidošanai var izmantot dažādus stingrus audumus, pogas, koka gabaliņus, čaukstošas un grabošas lietas. Galvenais, lai būtu materiālu, faktūru un krāsu dažādība. Filca grāmatai var iedvesmoties no šī video: 
 

 

 

Patiesībā ir ļoti daudz variantu, kā pārsteigt mīļos ar dāvanām, kas sagatavotas pašu rokām. Idejas vari smelties arī lietotnēs, kas radītas šādai vajadzībai. Piemēram, DIY Homemade Gifts Ideas, DIY Gifts


Kad dāvana gatava, varat padomāt par iesaiņojumu – tā var būt kartona kastīte, kas dekorēta ar dabas materiāliem (sūnas, čiekuri, izskaloti koka gabaliņi, egļu zars u.c.). Tāpat efektīvi izskatās, ja brūnas krāsas papīru vai kartona kasti nošļaksti ar baltas krāsas punktiem vai nejaušiem otas triepieniem. 

 

Lai radoši!