Izveido savu Adventes vainagu

Izveido adventes vainagu, kurā katru svētdienu iedegt pa vienai svecītei. Vai zināji, ka adventes vainagu vari veidot ne tikai no skuju pamatnes un apaļas formas? Izmēģini ko pavisam jaunu! 

Izveido savu Adventes vainagu

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izveido adventes vainagu, kurā katru svētdienu iedegt pa vienai svecītei. Vai zināji, ka adventes vainagu vari veidot ne tikai no skuju pamatnes un apaļas formas? Izmēģini ko pavisam jaunu un veido pamatni, piemēram, no salmiem, putuplasta, zariņiem vai papīra. Pamatni vari noklāt ar čiekuriem, kastaņiem, valriekstiem, koka ripiņām, oļiem, dziju, krāsainām bumbiņām, audumu vai džutas maisu strēmelēm (attēlā). Ja izvēlētais materiāls nav vēlamajā krāsā, vari to nopūst ar aerosolkrāsu. 

 

Arī vainaga formas var būt dažādas, piemēram, pusaplis, trīsstūris, kvadrāts vai sveces izvietotas vienā līnijā. Lielisku adventes kompozīciju vari radīt no atsevišķām detaļām, piemēram, katru sveci vari ievietot citā puķu podā vai dekoratīvā spainītī un izrotāt to ar dažādiem dekoriem. 

Pirms dekorēšanas izvēlies un atzīmē vietu, kur piestiprināsi sveces, un tikai tad ķeries klāt citu nieciņu līmēšanai. Podiņus, vainagu, trauciņus vari rotāt ar ļoti dažādām lietām - dabas materiāliem, mākslīgo sniegu, Ziemassvētku rotājumiem, audumiem, dzijas bumbiņām

Neaizmirsti par ugunsdrošību: 

Reklāma
Reklāma

 

Pielūko, lai sveces liesma nepiekļūst detaļām, kas viegli uzliesmo.

Vispareizāk sveces ir stiprināt uz speciāliem metāla paliktnīšiem.

Neatstājiet degošas sveces bez uzraudzības, piemēram, ejot gulēt vai dodoties prom no mājas.

Noteikti pastāstiet bērniem par svecēm un ugunsdrošību, kā arī neatstājiet sveces vietās, kas pieejamas pašiem mazākajiem.