Jāņu uguns bluķis

Lekšana pāri ugunskuram Līgo naktī ir sena tradīcija, kas saistīta ar dažādiem ticējumiem. Ar uguni jābūt uzmanīgiem, tāpēc, ierastā ugunskura vietā, izmēģiniet iekurt ugunsbluķi.

Kad bluķis sagatavots, iezāģētajās spraugās ielieciet papīru vai skaidas un uzmanīgi to aizdedziniet, ja ar to neizdodas, variet izmantot degšķīdumu.

FOTO: Shutterstock.com

Kad bluķis sagatavots, iezāģētajās spraugās ielieciet papīru vai skaidas un uzmanīgi to aizdedziniet, ja ar to neizdodas, variet izmantot degšķīdumu.

Lekšana pāri ugunskuram Līgo naktī ir sena tradīcija, kas saistīta ar dažādiem ticējumiem. Ar uguni jābūt uzmanīgiem, tāpēc, ierastā ugunskura vietā, izmēģiniet iekurt ugunsbluķi. To izdarīt ir pavisam vienkārši!

Vispirms, dodoties pēc jāņuzālēm, kādā tuvējā mežā atrodiet nolūzušu, resnu koku, no kura kopīgi nozāģējiet apmēram 50cm garu bluķi. Rūpīgi izvēlieties vietu, kurā dedzināsiet bluķi, lai apkārt nebūtu citu koku, sausa zāle, māja vai šķūnis. Lai būtu drošāk, apkārt bluķim aplieciet akmeņus - tie neļaus ugunij izplatīties.

Lai bluķis degtu, to nepieciešams iezāģēt. Novietojiet to uz stabila pamata, koka augšanas virzienā. Ar rokas zāģi vai motorzāģi veiciet divus iegriezumus, it kā mēģinot to sadalīt četrās pagalēs, tomēr nepārzāģējiet to pavisam, atstājot no apakšas 10cm nesazāģētus. Kad bluķis sagatavots, iezāģētajās spraugās ielieciet papīru vai skaidas un uzmanīgi to aizdedziniet, ja ar to neizdodas, variet izmantot degšķīdumu. 

Reklāma
Reklāma

Bluķis degs visu nakti un nebūs vajadzība pielikt vēl malkas, kā arī tas būs daudz drošāks bērniem. Kopā  ar ģimeni ap bluķi dejojiet un dziediet Jāņu dziesmas, priecājieties un līksmojiet!