Jau šo trešdien notiks Tēva dienas plakātu darbnīca bērniem

Gatavojoties Tēva dienas festivālam un gājienam, kas notiks 11. septembrī, vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv" kopā ar biedrību "Tavi draugi" aicina Latvijas un Ukrainas bērnus piedalīties Tēva dienas plakātu darbnīcā. Tā notiks trešdien, 7. septembrī no plkst. 18.00 "Tavi draugi" angārā, Ventspils ielā 50, Rīgā.
Tēva dienas gājiens ir ģimenisks notikums, kurā allaž piedalījušies ne vien tēti ar bērniem, bet arī mammas, vecvecāki un citi ģimenes locekļi.

FOTO: Publicitātes foto

Tēva dienas gājiens ir ģimenisks notikums, kurā allaž piedalījušies ne vien tēti ar bērniem, bet arī mammas, vecvecāki un citi ģimenes locekļi.

Šogad Tēva dienas gājiens veltīts tētiem Latvijā un Ukrainā. Plakātu darbnīcā bērniem būs iespēja uzzīmēt savu sveicienu tētiem Latvijā un tētiem, kuri cīnās par Ukrainas brīvību savās mājās. Bērniem tiks nodrošināti plakāti un viss zīmēšanai nepieciešamais. 

Plakātu darbnīcas dalībnieki aicināti ar savu plakātu piedalīties Tēva dienas gājienā, kas 11. septembrī plkst. 12.00 sāksies pie Brīvības pieminekļa un noslēgsies Vērmanes dārzā. 

 

Paralēli Tēva dienas plakātu darbnīcai, no plkst. 18.30 notiks trešais "Tavi draugi" rīkotais sadraudzības pasākums MĒS SATIKSIMIES – MI ZUSTRINEMOSJ!, kur piedalīties aicināti visi interesenti un Latvijā patvērumu radušās ukraiņu ģimenes ar bērniem. Šoreiz sadraudzības pasākums būs veltīts Latvijas skaistākajām vietām.  Pasākums notiks latviešu, ukraiņu un krievu valodās, dalībniekiem tiks nodrošinātas uzkodas, savukārt mazuļus pieskatīt palīdzēs auklītes bērnu stūrītī. Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

 

Tēva dienas festivālu un gājienu jau devīto gadu rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”, un pasākums pēdējos gados piesaistījis vairāk nekā 10 000 apmeklētāju plašu auditoriju. 

 

Tēva dienas gājiens ir ģimenisks notikums, kurā allaž piedalījušies ne vien tēti ar bērniem, bet arī mammas, vecvecāki un citi ģimenes locekļi, kuri vēlas teikt paldies atbildīgajiem tētiem. Gājienā un festivālā aicināti piedalīties arī Ukrainas kara bēgļi, lai kopīgi godinātu tur palikušos tēvus, kuri cīnās par mūsu visu brīvību.

Reklāma
Reklāma

 

Kā ierasts, pēc Tēva dienas gājiena Vērmanes dārzā uz lielās skatuves būs skaista programma – viens no tās vadītājiem būs Māris Grigalis kopā ar saviem bērniem. 

Uzstāsies dažādi mūziķi – KATO, Miks Dukurs, mūziķi Nils Īle un Maija Sējāne-Īle un citi, kā arī gaidāmas “Tutas lietas” – ciemos būs ukraiņu Tuta. 

 

Parka teritorijā kā lieli, tā mazi varēs bez maksas iesaistīties visdažādākajās atrakcijās, piemēram, rūpējoties, lai pasākumā būtu ērti pašiem mazākajiem, darbosies rotaļu zona mazuļiem un pārtīšanas istaba, savukārt ģimenes pusaudžiem patiks tādas atrakcijas kā brīvais kritiens un 360 grādu šūpoles. Tēva dienas festivāla dalībnieki bieži vien ierodas kopā ar vecvecākiem, tāpēc festivāla programma veidota tā, lai būtu interesanti arī ģimenes vecākajai paaudzei. Darbosies arī tētiem domātu dāvanu darbnīcas un “Street food” pilsētiņa.

 

Pasākumu atbalsta Rīgas dome un Sabiedrības integrācijas fonds. Festivāla oficiālā tīmekļvietne: www.tevadiena.lv.

Saistītie raksti