Rīgas 244. Pirmsskolas izglītības iestādes 18. grupas audzēkņi zīmē savu tēti

Šos darbiņus veidoja 4 un 5 gadus veci bērni tehnikā, kādu viņi paši izvēlējās. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kāds ir mans tētis?

Tomass

Mans tētis? Viņam ir actiņas, rociņas, kājiņas, apģērbs, ā, arī austiņas. Mans tētis ir priecīgs, jo viņam ir zivtiņas un viņš viņas mīl. Viņš ir stiprs, jo ilgi sportoja. Vislabāk man patīk braukt ar tēti kaut kur.  


Gustavs R. 

Tētis ir labs, jo viņs izliekās pret mani labs, spēlē spēles. Viņam ir muskuļi, viņš ir stiprs un viņš ir labs. Viņs mani ved uz laukumiņu, mēs vēl braucam uz batutu, kad viņam ir pieci eiro. Viņš ir gudrs, jo ved mani pie mammas, tad mēs kaut kad aizbraucam ekskursijā, vēl uz laukiem. Es viņu mīlu, jo viņš man patīk, man patīk viņu bučot un mīļot.


Ketrīna

Tētis ir stingrs, jo viņš daudz ēd. Tētis ir dusmīgs, ja Anna kaut ko izdara man. Tētis ir vislabākais, jo es viņu mīlu, jo tas ir mans tētis. Viņš ir gudrs, jo iemācījās visu skolā. Tētis ir vislabākais, jo ir visjautrākais, pie viņa var mest kūleņus, nu, uzkāp uz kājām un met kūleņus!


Alekss

Mans tētis labs, jo viņš visu labu dara. Tētis ir dusmīgs, kad esmu slikts. Viņš dod visu, ko es gribu. Man patīk ar tēti braukt visur. Tētis ir draudzīgs, jo viņam ir draugi. 
 

Laura

Manu tēti sauc Igors. Manam tētim ir galva, kāja, rokas, ausis, drēbes un viss. Mans tētis ir dusmīgs, kad es eju pie mammas gulēt, jo man tumsā bailīgi. Viņš māk strādāt, māk runāt, nu, viņš visu māk!
 

Sanija

Opi sauc Ivars. Viņš ir stiprs, jo viņš brauc ar traktoru, viņš pļauj ar viņu zāli. Viņam ir ūsas, lielas ūsas! Viņš ir gudrs, jo viņam ir Santa un es! Viņš ir jautrs, jo es tur braucu. Viņš, nu, kādreiz, ir dusmīgs, nu dažreiz. Man patīk opis, jo viņš ir foršs. 


Madara

Tētis sataisa sviestmaizīti,  un vēl viņš sataisa biezpienu ar gurķīšiem. Tētis ir stiprs, jo viņš ēd daudz vitamīnu. Tētis ir vēl gudrs, tāpēc, ka viņš dara to, ko mamma viņam liek. 
 

Daniils

Viņš ir Andrejs. Tētis būs ziemā, varēs sniegavīru taisīt. Viņš man tētis ir. Viņš ir stiprs, jo ir liels man. Viņš neraud, es ar viņu spēlējos ar mašīnām. Viņš ir tāds, mans tētis... Dod „mulčikus” skatīties, ā, arī „Tornado”!

Reklāma
Reklāma


Anastasija

Tētim ir melni mati. Tētis ir īss. Mans tētis ir stiprs, jo spēlē futbolu. Tētis ir gudrs, jo spēlē futbolu. 


Evelīna

Viņš ir stiprs, jo daudz vingro. Viņš ir jautrs, jo iet ar mani ārā. Tētis nekad nav dusmīgs. 


Mikus

Mans tētis ir Aldis. Viņš darbā strādā, viņš lasa dokumentus. Viņš ir stiprs, jo varu ar viņu cīnīties. Tētis var kaut kur pabraukt, darbiņā, vēl, vēl un visur vēl, daudz, jā. Gudrs? Mazlietiņ! Es tēti sarkanu uzzīmēju, jo man nepatika krāsas, tikai divas – sarkanu un melnu. Tās man patīk. Viņš nav dusmīgs, viņš tikai skatās. 


Anete

Tētis ir Mārtiņš. Manam tētim ir resns vēders un biezas kājas. Kājas ļoti garas. Tētis ir gudrs, jo viņš tāds ir. Viņš ir stiprs, jo ēd visu, daudz porcijas. Tētis visu laiku kutina mani. 


Kristofers

Tētis man mīļš, un viņš katru dienu nes, kas man patīk. Nezinu, vēl iet uz darbu, labot mašīnas. Viņa mašīnu arī saplēsa, bet viņa vēl brauc! Viņš var pastiept riepas, viņš ir „stipriņš”, mēs skrienam kopā, viņš ļoti ātri skrien.. un viss. 


Elizabete

Tētim nav matu. Tētis aizbrauca uz Londonu, strādāt un atpūsties. Es viņu satikšu pēc piecām dienām. Viņš ir dusmīgs, kad es neklausos vai, kad māsa neklausās. Tētis smejas, kad es viņu kutinu. 

 

 

 

Tēva diena Latvijā ir oficiāli atzīti svētki. Lai stiprinātu šo skaisto, tētiem tik svarīgo svētku svinēšanu, Latvijas vecāku organizācija „Mammamuntetiem.lv” aicina ikvienu bērnudārza grupiņu piedalīties konkursā “Uzzīmē savu tēti”. Konkursa galvenais uzdevums – iesūtīt dažādās tehnikās zīmētus, līmētus vai krāsotus tētu portretus. Iesūtītos darbus publicēsim portālā Tēva dienas oficiālajā lapā Tevadiena.lv, veidojot brīnišķīgu Latvijas tētu portretu galeriju! Vairāk par konkursu lasi ŠEIT