Dāvanu, pārsteigumu un citas idejas Tēva dienas svinēšanai kopā ar ģimeni

Smelies iedvesmu 16 idejās, kā pārsteigt tēti, ko viņam dāvināt un kā pavadīt Tēva dienu, ko Latvijā oficiāli atzīmē septembra otrajā svētdienā. Tēva diena ir lieliski svētki, kuros tētim un vectētiņam pateikt paldies.

Dāvanu, pārsteigumu un citas idejas Tēva dienas svinēšanai kopā ar ģimeni

FOTO: Shutterstock.com

Smelies iedvesmu 16 idejās, kā pārsteigt tēti, ko viņam dāvināt un kā pavadīt Tēva dienu, ko Latvijā oficiāli atzīmē septembra otrajā svētdienā. Tēva diena ir lieliski svētki, kuros tētim un vectētiņam pateikt paldies un kurus ieviest kā jaunu ģimenes tradīciju.

 

Iepriekšējā dienā mudini bērnus, lai viņi izgatavo apsveikuma kartītes tētim un vectētiņam, lai Tēva dienas rītā tās jau iegultu viņu mīlošajās rokās. Arī tu vari iepriecināt savu tēti ar brīnišķīgu, savām rokām gatavotu kartīti.

 

Agri, agri no rīta, kamēr tētis vēl saldi guļ, izrotājiet māju ar baloniem, krāsainām papīra virtenēm, lieliem papīra plakātiem, uz kuriem rakstīts, piemēram, „Labākais tētis pasaulē!”, „Mēs tevi ļoti mīlam!”, „Supertētis!”. Šāds tēta godināšanas veids jo īpaši patiks mazākajām ģimenes atvasēm.

 

Kopā ar bērniem pagatavojiet svētku torti! Mammas uzdevums ir to uzcept, bet bērnu – izdaiļot. „Tēva dienas svinēšanas tradīciju ģimenē pakāpeniski iedibina meita. Nu jau to atzīmējam divus gadus. Mājās vienmēr tiek cepta kūka, ko pagatavo meita kopā ar mammu,” stāsta Andris Baltacis, „Amigo Dzintara dziesmu” aptaujas otrās sezonas uzvarētāju grupas „Baltie lāči” solists.

 

Brokastīs tētim varat pasniegt pankūkas, kuras izskatās kā kaklasaite, tauriņš vai sirsniņa. Šādu pankūku cepšana būs īpaši aizraujoša bērniem. Kā tādas pagatavot? Uztaisi plāno pankūku mīklu un iepildi to kūku dekorēšanas pistolē vai maisiņā. Ar to palīdzību uz pannas vari veidot konkrētus zīmējumus. Līnijas vai zīmējuma daļas, kuras vēlies tumšākā krāsā, uz pannas klāj pirmās.
 

 

Kopā ar bērniem izdomājiet, kā šo dienu tētim padarīt aizraujošu. Arī vienkārša kopābūšana viņu iepriecinās, taču šī ir svētku diena, un kāpēc gan kopā neizmēģināt ko neparastu? Aprunājies ar bērniem, lai uzzinātu, kas, viņuprāt, tētim patīk vislabāk, piemēram, atpūta brīvā dabā, sports, māksla, ēdiena gatavošana, automašīnas, ekstrēmas aktivitātes. Izvērtējot, kas tētim patiktu, saplānojiet šīs dienas pasākumus.

 

Ja tētis ir kaislīgs makšķernieks, dodieties ķert zivis kopā ar viņu! Lūdz, lai viņš savas zināšanas iemāca arī bērniem.

 

Tētim patīk atpūta brīvā dabā? Sarīko pikniku, kā laikā laidiet gaisā pūķi vai mētājiet lidojošo šķīvīti, spēlējiet „ķerenes”, badmintonu vai futbolu, pūtiet burbuļus, metiet kūleņus.

 

Sportiskām ģimenēm patiks izbrauciens ar velosipēdiem. Idejas maršrutam vari meklēt Latvijas velo kartē.

Reklāma
Reklāma

 

Pusdienās vai vakariņās varat doties izmēģināt jaunas garšas uz kādu neparastu restorānu vai kafejnīcu. Vai arī paši pagatavojiet mājās ko līdz šim nenobaudītu!

 

Ja tētim patīk māksla, izmēģiniet neparasto mākslu, gleznojot ar dažādiem ikdienā lietojamiem priekšmetiem – baloniem, salmiņiem, augļiem, plastmasas pudelēm.

 

Varbūt tētis vēlas mīļuma pilnu dienas pavadīšanu mājās? Pirms kaldināt vai jau īstenot lielos plānus, uzklausiet arī viņa viedokli! „Svētkus svinam mājās, jo ikdienā ļoti daudz sanāk būt ārpus tām. Šie svētki jāizjūt ģimenē. Ir patiešām patīkami, ka man velta uzmanību un mani atceras. Gluži kā eņģelis notrīsuļo dvēselē,” stāsta Andris Baltacis, „Amigo Dzintara dziesmu” aptaujas otrās sezonas uzvarētāju grupas „Baltie lāči” solists.

 

Tēva diena var būt kā sākums jaunam ģimenes projektam, piemēram, uzbūvēt koka namiņu, uzmeistarot automašīnu no kartona vai koka, apgūt ģitārspēli vai apņemties ko citu, kas tavai ģimenei šķiet aizraujošs.

 

Mudini bērnus pašiem izgatavot dāvanu tētim, jo tā viņa sirdī ienesīs daudz lielāku siltumu un mīlestību nekā veikalā iegādāta lieta. Palīdzi bērniem uzšūt kaklasaiti no balta auduma un pēc tam to izdaiļot ar dažādiem zīmējumiem. No koka varat izgatavot atslēgu piekariņu, ledusskapja magnētu vai automašīnā iekaramu kuloniņu. Ja bērni vēl ir pavisam mazi, uzdāvini viņu rokas vai pēdas nospiedumu – to vari paveikt, izmantojot ģipsi, mālu vai sāls mīklu.
 

 

Iepriecini savu tēti ar brīnišķīgu digitālo fotoalbumu, kurā apvienotas viņa bērnības un jaunības fotogrāfijas ar bērnu un mazbērnu dzīves svarīgāko brīžu bildēm. 

 

Uzraksti stāstu par savu tēti, atspoguļojot tajā tās labās zināšanas un prasmes, ko tētis tev ir iemācījis un ko tu vēlētos nodot saviem bērniem. Šādu stāstu vari ne tikai uzdāvināt savam tētim, bet arī iesūtīt „Amigo iniciatīvas laimīgām ģimenēm” Tēva dienas konkursam „Stāsti par tētiem”. Tā ir iespēja laimēt mobilos tālruņus visai ģimenei – divus „Huawei P8 Lite” un divus „Huawei Y360” –, kā arī apmaksātas sarunas gada garumā, izmantojot sakaru operatora „Amigo” pieslēgumu „Lielais”.

 

Meklē jaunas tradīcijas un vaļaspriekus laika pavadīšanai kopā ar tēti! Lai vairotu un padarītu daudzveidīgākus kopā būšanas brīžus, Ģimenes tradīciju skolā izveidota īpaša sadaļa „Ar tēti”, kurā ikviens var smelties jaunas idejas kopīgai laika pavadīšanai – gan bērni, gan tēvi. Kopumā vairāk nekā 200 ideju gan darbdienu vakariem, gan brīvdienām un atvaļinājumiem,” stāsta mobilo sakaru operatora „Amigo” vadītājs Artūrs Freimanis.