Mammas jau sen to bija pelnījušas! – mammas gandarītas par festivālu, kas radīts īpaši viņām

“Katrai mammai ir vajadzīgs mirklis sev”, “Lai svinētu to, ka esam mammas”, “Mammas jau sen to bija pelnījušas!”, “Beidzot ir festivāls mammām!” – to, kāpēc mammām ir vajadzīgs savs, mammas lomu godinošs festivāls, Mātes dienas festivālā klāstīja kopā sanākušās mammas.
Mammas atdod sevi visu un bieži vien par sevi parūpēties aizmirst”, pārdomās par to, kāpēc mammām ir nepieciešams pašām savs festivāls, dalījās Mātes dienas festivāla apmeklētājas.

FOTO: Mārcis Gaujenietis

"Mammas atdod sevi visu un bieži vien par sevi parūpēties aizmirst”, pārdomās par to, kāpēc mammām ir nepieciešams pašām savs festivāls, dalījās Mātes dienas festivāla apmeklētājas.

 

Ar sirsnīgu koncertu, Mammu sapulci, dāvanām un pārsteigumiem sestdien, 13. maijā, aizvadīts otrais Mātes dienas festivāls – to rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”, atbalsta Labklājības ministrija. Festivāls ir veidots kā mammu lutināšanas diena, un šoreiz tajā uzstājās dziedātāja Ieva Kerēvica, Dailes teātra aktieru ansamblis “Ilga”, tautas deju ansambļa “Dancis” tautudēli ar deju “Es izjāju Prūšu zemi”. Mammas tika sagaidītas ar dažādām dāvanām – saldumiem, kosmētiku, baltegles stādu no Latvijas valsts mežiem –, un viņas varēja piedalīties dažādās meistarklasēs, darbnīcās un pat lielajā loterijā.

 

Festivāls saliedē vairāku paaudžu sievietes

“Novērojām, ka mammas uz pasākumu bija ieradušās ar savām draudzenēm un māsām, kā arī savām mammām un vīramātēm. Bija arī tādas apmeklētājas, kas pasākumā ieradās no vienas ģimenes – kopā trīs un pat četru paaudžu sievietes!” stāsta vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja, Mātes dienas festivāla rīkotāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. “Programmu veidojam tā, lai būtu patīkami, priecīgi un aizraujoši dažāda vecuma mammām, tāpēc prieks, ka mammas izmanto mūsu sarūpētos svētkus, lai dienu pavadītu kopā, lai saliedētos un stiprinātu savas dzimtas saites.”

 

Mirklis no Mammu sapulces, kas notika Mātes dienas festivāla ietvaros.

Reklāma
Reklāma

 

Ir svarīgi atbalstīt mammas lomu

Pasākumā mammas dalījās pārdomās, kāpēc ir svarīgi, ka tiek organizēts festivāls īpaši mammām: “Jo mamma var izrauties no mājām, paldies par to!”, “Jo mamma ir cilvēks, kurš būs ar tevi visu mūžu”, “Jo viņas var visu un vēl vairāk!”, “Jo tas saliedē kopā trīs paaudzes – mammu, meitu un mazmeitu”, “Būt ar saviem bērniem un mazbērniem uz vienas nots”, “Ir ļoti svarīgi atbalstīt mammu lomu”, “Jo mammas atdod sevi visu un bieži vien par sevi parūpēties aizmirst”, “Lai mammām ir skaista vieta, kur satikties”, “Mammām ir svarīgi, lai ir diena tikai viņām”, “Sajusties novērtētām”, “Lai mammas sajustos īpašas”, “Kopībai un iedvesmai”, “Ir tak’ jāatpūšas, cik var strādāt!”.

 


Par Mātes dienas festivālu

Mātes dienas festivālu rīko ilggadējais Tēva dienas festivāla rīkotājs, vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Mātes dienas festivāls ir radīts, lai pateiktu mammām paldies un sarūpētu svētku dienu īpaši viņām; pasākums un aktivitātes tajā ir bez maksas. Mammas aicinātas pasākumu apmeklēt kopā ar draudzenēm, savu mammu, vīramāti vai citām sev mīļām mammām. Informācijai par Mātes dienas festivālu var sekot līdzi www.matesdiena.lv.

Saistītie raksti