10 veidi, kā iepriecināt mammu Māmiņdienā

Jau pavisam drīZ,, tiks svinēta Māmiņdiena. Neatņemama tās sastāvdaļa – likt mammai sajusties īpaši, un to palīdz gan dāvanas un apsveikumi Mātes dienā, gan kopīgas nodarbes. Šajā rakstā atradīsi 10 idejas, kā lieliski pavadīt šo dienu ar savu māmiņu!
Māmiņdienu Latvijā atzīmē maija otrajā svētdienā. Vai pārsteigumu savējai jau esi sarūpējis?

FOTO: Freepik.com / freepik

Māmiņdienu Latvijā atzīmē maija otrajā svētdienā. Vai pārsteigumu savējai jau esi sarūpējis?

1. ideja: apciemojums-pārsteigums

Ja kādu laiku mammu nav sanācis apciemot, negaidīta viesošanās Mātes dienā viņu patīkami pārsteigs. Pirms tam neuzkrītoši pārliecinies, vai mammai jau nav citi plāni, lai brauciens nebūtu veltīgs. Neaizmirsti arī par kādu sirsnīgu dāvanu, piemēram, ziedu pušķi vai kūku.

 

2. ideja: kopīga pastaiga

Maija sākums ir īstais laiks, kad atpūsties svaigā gaisā un baudīt dabas atmošanos. Pastaiga var būt gan spontāna, gan ar iepriekš saplānotu maršrutu. Tajā vari iekļaut tev un mammai īpašas vietas, kurās pakavēties atmiņās un uzņemt fotogrāfijas vai, gluži otrādi, noorganizēt pastaigu pa līdz šim neapmeklētām lokācijām.
 

3. ideja: kūkas vai cita garšīga ēdiena pagatavošana

Teiciens “Mīlestība iet caur vēderu” joprojām ir aktuāls. Dienu pirms Māmiņdienas dodies uz tirgu vai veikalu, iegādājies nepieciešamās sastāvdaļas kūkai, picai vai kādam citam mammas iecienītam ēdienam un aicini viņu ciemos pie sevis. Protams, neiztikt arī bez garda dzēriena!


4. ideja: lidošana vēja tunelī

Siguldā, Rīgas-Vidzemes šosejas 47. kilometrā, atrodas unikāla izklaides iespēja – vertikālais vēja tunelis, kurā iespējams izbaudīt lidojumu gluži kā putnam. Starp citu, paraugdemonstrējumus uz latviešu radītā vēja tuneļa varēja redzēt arī Turīnas olimpiskajās spēlēs 2006. gadā. Ja Māmiņdienā vēlies izbaudīt lidojumu kopā ar savu mammu, pirms tam veic reģistrāciju AERODIUM mājaslapā vai zvanot.
 

5. ideja: teātra izrādes, koncerta vai kino apmeklējums

Ņemot vērā, ka Mātes diena tiek atzīmēta svētdienā, pastāv plašas iespējas tajā baudīt dažādus kultūras pasākumus, turklāt daudzviet norisinās tieši Māmiņdienai veltīti koncerti. Ja pasākumā nepieciešamas ieejas biļetes, noteikti iegādājies tās laicīgi.

 

6. ideja: karaokes vakars

Reklāma
Reklāma

Ja tev un tavai mammai patīk dziedāt, sarīkojiet kopīgu karaokes vakaru ģimenes lokā. Šobrīd tam vairs nav nepieciešams specializēts aprīkojums, pietiks vien ar televizoru vai datoru un interneta pieslēgumu. YouTube un citviet atrodamas daudzas dziesmas karaoke versijās (gan latviešu, gan ārzemju).


7. ideja: izbrauciens ar velosipēdiem

Latvijā netrūkst veloceliņu un taku, pa kurām doties izbraucienos ar velosipēdu. Galvenais – izvēlēties piemērotus velosipēdus un atbilstoši apģērbties. Izbraucienu varat apvienot ar pikniku svaigā gaisā.


8. ideja: tirdziņa apmeklējums

Katrā nedēļas nogalē daudzviet Latvijā norisinās lielāki un mazāki tirdziņi. Tajos ar mammu varēsi iegādāties gan ko garšīgu, gan praktisku. Šobrīd tirdziņos arvien biežāk parādās skaistas puķes dārzam un balkonam, kas var būt lieliska dāvana mammai.


9. ideja: galda spēļu vakars

Sākot ar Cirku un beidzot ar Monopolu – galda spēļu klāsts ir neizsmeļams, un kāda no tām noteikti patīk arī tev un mammai. Ja esošais spēļu arsenāls apnicis, kāda jauna spēle var kalpot arī kā Mātes dienas dāvana.


10. ideja: filmu vai seriālu maratons

Gan televīzijā, gan straumēšanas platformās atrodamas neskaitāmas filmas un seriāli gan no Latvijas, gan citām valstīm, ko baudīt Māmiņdienā. Parūpējies arī par uzkodām un dzērieniem!


Zini, kādi apsveikumi Mātes dienā patīk tavai mammai un esi sapratis, kā kopīgi pavadīt šo īpašo dienu, bet nevari izlemt, kāda dāvana māmiņu iepriecinātu? Smelies idejas VIZIA bloga rakstā 10 daudzveidīgas dāvanu idejas Māmiņdienā!

Saistītie raksti