Kādas ir Tēva dienas tradīcijas ASV - mammamuntetiem.lv stāsta ģimene no Arizonas

Amerikas Savienotajās Valstīs Tēva dienu svin jau 47 gadus! Tāpēc ģimenes portāls mammamuntetiem.lv par Tēva dienas tradīcijām aicināja pastāstīt Arizonā dzīvojošo Bankroftu ģimeni.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Tēva dienu pasaulē atzīmē dažādos datumos – ja Latvijā šie svētki svinami septembra otrajā svētdienā ( Tēva dienu kā oficiālus svētkus Saeima apstiprināja 2009. gada septembrī), tad, piemēram, Austrālijā un Jaunzēlandē – septembra pirmajā svētdienā. Savukārt ASV, Kanādā un Lielbritānijā, kur Tēva dienu svin jau 47 gadus, jūnija trešajā svētdienā.

 

Pema Bankrofta, kas ir divu dēlu mamma, portālam mammamuntetiem.lv pastāstīja, ka katrai vecuma grupai tradīcijas Tēva dienas svinēšanai ir atšķirīgas. Pemai savu tēti Tēva dienā iepriecina, nosūtot viņam jautru apsveikuma kartīti un patērzējot pa telefonu. 

 

“Šajā gadā es saviem dēliem tēta apsveikšanai atvēlēju 20 dolāru budžetu un viņi iegādājās havajiešu stila krekliņu, kas bija papildinājums apsveikuma kartītei. Kreklu mēs iesaiņojām, un zēni tētim to pasniedza Tēva dienas rītā, kas šogad bija 16.jūnijā,” stāsta Pema. Reģionos, kur mācību gads beidzas tuvāk Tēva dienai, mazāko klašu bērni tētiem darinot dažādas dāvaniņas un sacerot dzejoļus. 

Tēva diena ASV.

Attēlā tētis Džastins (tērpies bērnu dāvātajā kreklā) ar dēliem Džimmiju un Džeiku šī gada Tēva dienā baznīcā, kur ir tradīcija mieloties ar virtuļiem. 

 

Reklāma
Reklāma

Pema Tēva dienas rītos gatavojot īpašas brokastis, savukārt svētdienas rītā ģimene pošas uz baznīcu, kur tiek rīkots pasākums par godu tētiem un Tēva dienai. “Mūsu baznīcai ir tradīcija organizēt pasākumu “Virtuļi tētiem” (“Donuts for Dads – angļ.val.), savukārt par godu Mātes dienai ir “Maffini mammām” (“Muffins for Moms”). Ar virtuļiem, protams, cienā visus – arī mammas. Šie svētki baznīcā ir ģimeņu kopā sanākšana, nekādas citas īpašas aktivitātes nenotiek – kamēr bērni spēlējas pagalmā vai baznīcas rotaļlaukumā, vecāki jauki papļāpā, socializējas,” teic Pema.

 

Pagājušajā gadā baznīca par godu Tēva dienai rīkojusi vēl vienu aktivitāti – dienu pirms Tēva dienas baznīcā notikušas pankūku brokastis. Pasākums tētiem ar bērniem. Galvenā doma – veicināt tētus vairāk laika pavadīt kopā ar bērnu, izbaudīt kopā būšanu. “Jāsaka godīgi, ka arī es kā mamma šo ļoti izbaudīju – visu rītu klusa māja! Tiešām lieliska Tēva dienas aktivitāte,” smaida Pema.

 

Un kā Tēva dienu šogad atzīmēs jūsu ģimenē? Dalies!

 

Ģimeņu organizācija www.mammamuntetiem.lv par godu Tēva dienai Rīgā, 13.septembrī ikvienu aicina piedalīties gājienā un svētkos par godu Tēva dienai. Piedalies! Gājiens sāksies pie Brīvības pieminekļa plkst. 11.00 un turpināsies kultūras vasarnīcā “Esplanāde 2014”. Aicinām piedalīties ikvienu ģimeni!