Smaržīga Ziemassvētku vēstuļpapīra pagatavošana

Arī vēstule var būt kā dāvana - ja vien to rakstām ir gleznaina, īpaša papīra.

Iemācies pagatavot vēstuļpapīru, kas smaržo pēc Ziemassvētkiem! Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Iemācies pagatavot vēstuļpapīru, kas smaržo pēc Ziemassvētkiem! Autores foto.

Svētku gaidās Rūķīšu pasts piedāvā  iepazīties ar vienu no savām Ziemassvētku vēstules pagatavošanas receptēm, lai vēstule būtu kā dāvana...

Nepieciešamie materiāli:

1. Papīrs. Vienkāršais biroja papīrs vai arī mazliet īpašāks no papīru bodes.

2. Tēja vai kafija. Melnā tēja ir ļoti labs papīra krāsotājs dzeltenīgā tonī. Kafijas radītais tonis, iespējams, būs pelēcīgāks un gaišāks.

3. Garšvielas aromāta burvībai: kanēlis, krustnagliņas, vaniļas cukurs.

3. Verdošs ūdens.

4. Cepešpanna vai cits plats, lēzens trauks.

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma

Karafē vai kādā citā ietilpīgā (~1l) traukā ieliek pāris maisiņu melnās tējas, pievieno kanēli, saberztas krustnagliņas, vaniļas cukuru un uzlej verdošu ūdeni. Ļauj tam visam ievilkties un atdzist. “Krāsvielas” pagatavošanai var izmantot arī kafiju vai kakao. Precīzas receptes nav. Viss ir uz izjūtu - tāpēc katrs papīrs būs unikāls, citādāks. Tomēr projekta vadītāji iesaka lietot tēju, jo ar kakao būs grūtāka žāvēšana.

 

Kad “krāsviela” gatava, ielej to cepešpannā un peldina tajā papīru ~5-10 minūtes. Tad papīru ņem laukā un žāvē uz restītēm vai izkarina kā veļu. Izkalstot papīrs būs ieguvis vecīgu izskatu, būs mazliet saburzīts un ļoti smaržīgs!

Izvēloties sev tīkamus zīmējumus, papīru skaisti apglezno, un var sākt rakstīt vēstuli mīļajiem, izvēloties tušu, tinti vai mums visiem ierasto datoru un printeri.

 

Priecīgu gaidīšanas laiku un brīnumjaukus svētkus!

Autore: Elīna no www.rukisupasts.com