Mārtiņdienas jampadrači jeb Kur svinēt Mārtiņdienu

Danči, Mārtiņdienas tirdziņi un zoss baudīšana — dažādos pasākumos tu vari piedalīties ne tikai pašā Mārtiņdienas vakarā, bet visu atlikušo nedēļu.
 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zoss un Vella kalpi

Trešdien, 10.septembrī pulksten 19.00 kultūras bārā Sapņi un kokteiļi Mārtiņdienas jampadracis! Tur varēs noskatīties pagājušā gadsimta 70. gadu sākumā uzņemto muzikālo piedzīvojumu komēdiju Vella kalpi un kopā svinēt Mārtiņdienu. Būs Mārtiņš, būs pārsteigumi citiem Mārtiņiem un būs pat arī zoss!


Svētku koncerts
Trešdien, 10. septembrī pulksten 17.00 un 19.00 Rīgas Latviešu biedrības namā bērnu vokālās studijas Knīpas un knauķi iedziedās Mārtiņdienas svētkus. Savukārt pēc koncertiem notiks īpašais Knīpu un Knauķu Mārtiņdienas tirdziņš, kurā ikviens varēs atnest sev un citiem tīkamu (pašdarinātu!) ēdamu vai acīm un sirdij baudāmu lietu, ko tirgot par simbolisku samaksu un visiem par prieku!

Reklāma
Reklāma


Mārtiņdienas balle
Sestdien, 13. novembrī pulksten 19.00 Mazajā Ģildē balle pieaugušajiem Ap Mārtiņiem… Šeit nu reiz var izpucēties, jo pasākuma rīkotāj vēlas atgriezties pie vecajām labajām tradīcijām, kad Ģildē tika rīkotas īstas balles kungiem un dāmām. Šoreiz balle būs tematiska, veltīta Mārtiņdienas svinībām ar viktorīnām un rotaļām.


Gaiļa zupa ar klimpām
Svētdien, 14. novembrī pulksten 14.00 rudens gadskārtu svētki Turaidā. Nākot uz Mārtiņdienas svētkiem, visi aicināti vilkt rokās krāšņākos dūraiņus, tērpties maskās un ņemt līdzi siltākās villaines, lai kopā esot, viens otram vēlētu izturību ziemā un sacenstos par vērtīgām balvām — dabas rudens veltēm, izrādot savu cimdu rakstus un silto villaiņu skaistākos krāsu salikumus. Svētku laikā Turaidas muižas piķiera kūtiņā būs iespēja apskatīt muzeja krājuma izstādi Cimdi un zeķes no muzeja pūralādes. Mārtiņdiena Turaidā tiks svinēta kopā ar Siguldas folkloras kopas Senleja čigāniem, kuru vadībā tiks izdzīvoti seno gadskārtu rituāli, kopīgi vārīta Mārtiņdienas gaiļa zupa un laistas katlā klimpas, kā arī dancoti senie latviešu danči un rotaļas.