Jautrs piedzīvojums. Vedējmāte jaunlaulāto gultā

"Drīz jau gads būs apkārt kā bijām par vedējiem. Mēs to darījām pirmoreiz, tāpēc lai piedod kāzu viesi (kuri bija kuplā skaitā), ja kaut kas ne tā tika izdarīts vai neizdarīts," raksta stāsta varone Iveta Skapste.

Vedēji un jaunais pāris. Foto no personīgā arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vedēji un jaunais pāris. Foto no personīgā arhīva.

"Lai arī vairākas naktis pirms tam nebija labi gulētas, kāzu nakti noballējām kopā ar jaunajiem līdz pašam rītam. Jaunā vīra māte mani malā pasaukusi mīļi vedināja iet gulēt, lai no rīta, kad plksten 11 jāiet jaunie celt, arī vedējmāte jau būtu friša un sakopusies. Pateicīga par tādām milzu rūpēm, mierīgu prātu devos uz mums, vedējiem, norādīto guļvietu netālu no jaunā pāra mīlas ligzdiņas.

Pamodos, kad izdzirdēju skaļu mūziku, kura liecināja par to, ka cilvēku pūlis dodas jaunos modināt. Pulkstenis rādīja tikai desmito rīta stundu. Šausmās sapratu, ka esmu nogulējusi šo svarīgo brīdi un skaidrs arī bija, kāpēc. Vīra māte, kurai patikās citus šad un tad izjokot, bija mani pamatīgi "iznesusi cauri".

Pielēcu no gultas un skrēju pie jaunā pāra. Kaut kur taču vajadzēja noslēpties un tādu vietu es atradu... zem segas pie jaunā pāra!

Arī  jaunizceptais vedējtēvs man blakus nebija, jo svētku karstumā bija atradis drošāku guļvietu — automašīnas salonu. Taču trakākais bija tas, ka viesi pie jaunā pāra varēja tikt tikai izejot cauri istabai, kurā gulēju es!

Pielēcu no gultas un skrēju pie jaunā pāra. Kaut kur taču vajadzēja noslēpties un tādu vietu es atradu... zem segas pie jaunā pāra! Tai brīdī ar skaļām dziesmām istabā iebrāzās kāzu viesi.

Reklāma
Reklāma

Lieli bija smiekli, kad gribēdami pārbaudīt, kas jaunajiem blakus, atklājās ka tā ir vedējmāte."

 

 

Stāstu iesūtījusi Iveta Skapste, konkursa Jautrs piedzīvojums kāzās. Stāstu konkurss ar "L'Oreal" balvām!