1. martā vārda dienu svin Ilgvars un Ivars

Kalendārā neiekļautie vārdi: Elda, Eldars, Eldijs, Elektra, Elerts, Igvars, Ilgvalds, Ilgvards, Ilgvaris, Ilgvārs, Ivāra, Ivārs.
1. martā kalendārā neiekļautie vārdi: Elda, Eldars, Eldijs, Elektra, Elerts, Igvars, Ilgvalds, Ilgvards, Ilgvaris, Ilgvārs, Ivāra, Ivārs.

FOTO: Shutterstock.com

1. martā kalendārā neiekļautie vārdi: Elda, Eldars, Eldijs, Elektra, Elerts, Igvars, Ilgvalds, Ilgvards, Ilgvaris, Ilgvārs, Ivāra, Ivārs.

Uzzini šīs dienas gaviļnieku raksturojumu! Novērojumus veicis Gunnars Treimanis.

 

Ilgvars

Pirmais tips. Reālpolitiķis; nosvērts, galants; Šodien taupot, jau rīt cer laimēt. Mazliet vairāk trakuma, kas raksturīgs Ivaram, tik ļoti gribētos redzēt Ilgvarā! Otrais tips. Ilgvars - flegmatiķis, pagļēvais variants. Un tam dzīve aizrit ikdienas skriešanās un iešanās.


Ivars

Reklāma
Reklāma

Pirmais tips. Diplomāts, stratēģis, izcils Šaha meistars, noturīgs. Ar vērienu un loģisko domāšanu krasi atšķiras no balamutēm un vāvuļotājiem. Suģestē Ivara prāts, vēlme visu pārveidot, taču viņam mūžīgi jācīnās ar skauģiem, ierāvējiem, godkārīgiem iztapoņām. Ivars ir kontrā ar gļēvulību. Jāpaiet ilgam laikam, lai visi pārliecinātos par viņa tālredzību! Otrais tips. Ivars - azartists, Ivars - mistifikators, romantiķis, trakulis. Bēg no ikdienības, laužu ierastā miera izjūtas. ārēji un iekšēji uzvilkts, vēlas attiecību pabeigtību, ir elastīgs, uzbrūkošs, pēc dabas askēts, kuru tomēr vilina baudas. Neirastēnija un līksme, nesātīga izlādēšanās un kluss vientulīgums - Šie pretstati mijas un savijas Ivara būtībā.

 

* Rakstā izmantota informācija no Gunnara Treimaņa izdevuma “Vārdu noslēpumi”.