Kāzu fotogrāfes ieteikumi īstā brīža notveršanai bildē

Šodien, 21. martā, tiek svinēta Atmiņu diena, kad ikviens var īpaši padomāt par savām atmiņām. Vienkāršāk tās saglabā tieši bildēs, tāpēc šajā dienā ir vērts apdomāt, kā tiek fotografēti mirkļi. Samsung sadarbībā ar 2017. gada Latvijas labāko kāzu fotogrāfi Intu Lankovsku piedāvā ieteikumus, kā veiksmīgāk notvert skaistos dzīves mirkļus fotogrāfijās. 

Biežāk fotografējot, iemanīsies, kurā brīdī, kāda ģeometriska kompozīcija būs nepieciešama.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Biežāk fotografējot, iemanīsies, kurā brīdī, kāda ģeometriska kompozīcija būs nepieciešama.

Labākā kamera ir tā, kura vienmēr ir līdzi – viedtālrunis. “Interesanti, ka atmiņas ir tik ļoti atkarīgas no bildēm – tieši tās mums palīdz atcerēties notikumus un sajūtas. Ir jāķer ikdienas brīži, it īpaši tagad, kad teju katram kabatā ir viedtālrunis ar kameru. Bildes telefonā pārtop par atmiņu katalogu, kas uzjundī emocijas,” stāsta Inta.


Fotogrāfes ieteikumi, lai notvertu īstos brīžus un izveidotu savu atmiņu katalogu viedtālrunī:
1) Neturi kameru kabatā 

Fotogrāfe uzsver: “Mirkļi ir gaistoši, ir jācenšas tos notvert! Vienīgais veids, kā noķert īstās emocijas – fotografēt visu notikumu, ne tikai vienu mirkli. Pat brīžus, kad bērns niķojas, ir vērts iemūžināt, jo tas notiks īsu laiku. Fotografēšanas māka rodas tikai ar pieredzi, nevajag kautrēties likt lietā kameru un ķerties pie bildēšanas.”


2) Ģeometrija ikdienā
Ieteicams censties saskatīt ģeometriskas formas objektus ikdienā, tā var apkārtējo vidi ieraudzīt citādāk. I. Lankovskas stāsta: “Ir jāapstājas un jāpaskatās, kas mums apkārt notiek – kur ir redzamas līnijas, kā izkārtoti logi, debesis vai daba ap cilvēkiem, kas tos īpaši izceļ. Kopainā var skatīties, kas veido simetriju vai tieši asimetriju. Biežāk fotografējot, iemanīsies, kurā brīdī, kāda ģeometriska kompozīcija būs nepieciešama.”

Bilde tumsā
3) Trīs soļu princips
“Var izmantot kadrējumu, kurā cilvēks pa vidu, bet jāņem vērā apkārtējā vide, ieteicams atkāpties 3 lielus soļus no fotografējamā objekta un novērtēt fonu. Apkārt notiekošais varētu būt atslēga, lai notvertu īstās emocijas,” Inta Lankovska stāsta no savas profesionālās pieredzes. 


4) Skaisto var sasniegt ar negaidīto
“Piemēram, palūdzat kādam pozēt fotogrāfijai, bet sāciet filmēt. Ar pārsteigšanu izdosies noķert cilvēka vieglo mulsumu un, visticamāk, arī patieso smaidu. Izmēģiniet Samsung Galaxy S9 modeļa īpaši palēnināto video režīmu, lai varētu saskatīt notikuma smalkākās nianses. Pēc gadiem negaidīto mirkļu bildes un video šķitīs visjaukākās un skaistākās, tāpēc tās noteikti vajadzēs saglabāt,” atklāj Inta. 

Palēninājuma video režīms
5) Izmēģini nofotografēt tumsā
Īpašie notikumi nenotiek pareizajā apgaismojumā, un ne visas kameras ir iespējams pielāgot pieejamajai gaismai. Tāpat, kā cilvēka acs, jauno Samsung viedtālruņu diafragma pielāgojas gaismas apstākļiem, un ir iespējams ar kameru notvert mirkli, kas ir tumšā vietā.

Reklāma
Reklāma


6) Fotogrāfē visu notikumu 
Kāzu fotogrāfe Inta uzskata, ka emocijas nav viens īss moments, tas ir garš notikums, ko nevar notvert ar pirmo bildi. “Piemēram, dzimšanas diena. Ieteicams fotografēt gan pirms atnes kūku ar svecītēm, gan brīdī, kad nes kūku, gan, kad tiek pūstas svecītes, gan pēc visa, kad paliek vien līksms jubilārs.”

 

LASI ARĪ:  Labākie 2017. gada kāzu FOTO. Dominē melnbaltais

Vai esi aizdomājies, kā top perfektās bildes? Fotogrāfs parāda, kā. FOTO