Vairākas paaudzes vienā ballītē. Idejas tematiskam noformējumam un aktivitātēm

Vai esi domājis par dārza ballīti, kuru apmeklē vecvecāki, bērni un mazbērni? Ģimeniski pasākumi, kur satiekas dažādas paaudzes var kļūt par lielisku un priekpilnu pasākumu.

FOTO: Shutterstock.com

Raksta publicēšanu atbalsta Tējas sēnes dzēriens Dr. Kombucha Karkade un  Tējas sēnes dzēriens Dr. Kombucha. Ražotājs: www.bauskasalus.lv.

Bauskas alus

 

 

Vai esi domājis par dārza ballīti, kuru apmeklē vecvecāki, bērni un mazbērni? Ģimeniski pasākumi, kur satiekas dažādas paaudzes var kļūt par lielisku un priekpilnu pasākumu. Kā vadmotīvu var izvēlēties mūzikas tēmu – jaunākajai paaudzei būs iespēja uzzināt ko jaunu un parādīt, kas sagādā prieku viņiem, vecvecākiem - atcerēties jaunības gadus un iepazīt jaunās paaudzes gaumi. 

 

Kā rotāt apkārtni? 
Dārza svētkos būtiski padomāt par teritorijas noformējumu, lai kopīgi veidotu svētku sajūtu. Paši varat pagatavot karodziņu virtenes, kuras iekārt kokos vai novilkt gar žoga malu. Tāpat lieliski izskatīsies dažādas lampiņu virtenes. Savukārt no metāla bundžas vai stikla burciņas izveido gaismu lukturi, kuru iekarini koku zemākajos zaros. Skaisti vējā plīvos atlasa lentas, kas sasietas pušķīšos. No kartona varat izgriezt nošu zīmes un tās izmantot galda un apkārtnes rotāšanā. 
Dekorācijas veido līdzīgos toņos, lai tās radītu elegantu kopskatu.  

Karodziņi

Neparasti – plašu atskaņotājs
Kā jau katros svētkos, mūzikai ir nozīme. Šoreiz vari izmēģināt ko neparastu un mūziku atskaņot, izmantojot plašu atskaņotāju. Šādu vintage stila mūzikas atskaņotāju var meklēt kādā lietoto preču veikalā vai apvaicāties draugiem un paziņām. Plates ir atrodamas dažādos tirdziņos, tur bez problēmām varēs sameklēt Mikrofona ierakstus. Ja plašu atskaņotāja sameklēšana ir pārāk sarežģīta, tad izmanto Spotify aplikāciju, kur atrodamas arī latviešu dziesmas, piemēram, Nora Bumbiere, Eolika u.c. populāri mākslinieki. 


Mūzika ar pievienoto vērtību
Pasākuma gaitā uz maiņām ikviens pasākuma dalībnieks var likt savu mīļāko mūziku. Lai pasākums neizvērstos par vienkārši mūzikas klausīšanos, katrs pirms dziesmas skanēšanas var kaut ko pastāstīt par konkrētā skaņdarba vēsturi – izpildītāju vai dziesmas tapšanu. Varbūt ar konkrēto dziesmu saistās kādas īpašas atmiņas vai vēsturisks notikums? Jā, šāda aktivitāte noteikti prasa iepriekšēju gatavošanos, taču tas būs tā vērts!

Plašu atskaņotājs

Pārsteiguma mākslinieks
Vecākajai paaudzei lielu pārsteigumu sagādās kāda mākslinieka uzstāšanās klātienē. Jūs varat uzaicināt ciemos, piemēram, Žoržu Siksnu, Ivo Fominu vai kādu citu iemīļotu latviešu mākslinieku. Jā, tas nav nekas neiespējams, nepieciešams atrast telefona numuru kādā ierakstu studijā un sazvanīties – mākslinieki noteikti būs atsaucīgi.

Reklāma
Reklāma


Dziesmu minēšana
Jautra aktivitāte ir dziesmu minēšana, kas patiks visām paaudzēm. Viens cilvēks austiņās klausās kādu dziesmu un skaļi dungo, pārējiem jācenšas atminēt. Varat minēt tikai latviešu dziesmu zelta klasiku, lai arī vecvecāki varētu iesaistīties. Varat saorganizēt arī karaoke, līdz ar to varēs piedalīties arī tie, kuri nezina dziesmu vārdus. 

 

Ballīšu stāsti
Noteikti dalāties ar dažādiem ballīšu stāstiem un galveno stāstnieku lomā iecel vecmāmiņu ar opīti un savus vecākus. Uzzini, kā cilvēki izklaidējās pirms 50 gadiem un kādi bija viņu apmeklētie klubiņi, kā tika organizētās leģendām apvītās zaļumballes. 

Fotografēšana


Fotogrāfijas atmiņai
Atceries par vakara iemūžināšanu fotogrāfijās. Varat ķert emociju mirkļus, bet tik pat labi tas var būt īpaši izveidots foto stūris. Fotogrāfijās varat izdomāt ko interesantu, piemēram, visi viesi sastājas vienā rindā pēc vecumiem un tad pēc auguma. Fotogrāfijas neparastas vari padarīt, izmantojot filmiņu fotoaparātu – attīstot noteikti būs pārsteigums, jo nekad nezini, kas var sanākt.

 

Saldējums
Ko celt galdā?
Viesus cienā ar sezonas augļiem, ogām un dārzeņiem. Iecienīta būs gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un svaigiem tomātu un gurķu salātiem. Tāpat viesiem garšos sulīgs arbūzs un melone. Pašus mazākos dārza svētku viesus iepriecinās saldējums, kuru pats var salikt vafeļu glāzītēs. Nepieciešams sagādāt dažādu garšu saldējumu un vafeļu glāzītes, šāda aktivitāte bērniem un arī pieaugušajiem ļoti ies pie sirds. 

Lai izdodas!

 


Dzēriens ar garšas nokrāsām – maigāka un krāšņāka ir karkades karalienei – Tējas sēnes dzērienam Dr. Kombucha Karkade, savukārt klasiskāka – Tējas sēnes dzērienam Dr. Kombucha.

Dzērieni ir ne tikai lieliska ikdienas sastāvdaļa, bet arī skaista un izmeklēta svētku rota, ko novērtēs ikviens. Ģimenes svētkos un bērnu ballītēs būs lielisks draugs visiem, kā arī atspirdzinošs pludmalē un pēc sportiskām aktivitātēm. Dzēriens satur B grupas vitamīnus un veselīgi ietekmē ķermeņa vitalitāti.

Izvēlies savu vasaras garšu!