Iemācāmies uzņemt lieliskus bērna izlaiduma video!

Devīto un divpadsmito klašu absolventu ģimenēs sācies patīkami satraucošais posms – izlaidumu laiks. 

Iemācāmies uzņemt lieliskus bērna izlaiduma video!

FOTO: Shutterstock.com

Devīto un divpadsmito klašu absolventu ģimenēs sācies patīkami satraucošais posms – izlaidumu laiks. Šis ir svarīgs brīdis jaunā cilvēka dzīves ceļā, tādēļ būtu vērtīgi to iemūžināt video.
Šodien tīri labi var izlīdzēties ar vidusmēra viedtelefonu. Vienīgi jāpatur prātā dažas nianses:
Pirmais priekšnosacījums kvalitatīva video uzņemšanā ir labs apgaismojums. Tādēļ ieteicams vispirms atrast un ieņemt gaišāko vietu telpā. Novietojiet tālruni tā, lai gaisma no logiem vai lampām uz to krīt no sāniem vai augšas. 
Filmēšanas laikā tālrunis nedrīkst kustēties. Fiksēts stāvoklis pasargās no video izplūšanas un ieraksta šūpošanās. Ierīci vislabāk novietot uz kamerām paredzēta trijkāja.
Izlaiduma ceremonijās skaņa parasti nāk no skatuves, tādēļ ierakstā izklausās it kā tālumā. To nomāc filmētāja ieklepošanās vai krēsla pabīdīšanas troksnis. Te izlīdzēs ārējais mikrofons. Pieņemamu mikrofonu, ko jāievieto austiņu pieslēgvietā, var atrast pat par desmit eiro. 
Ieņemiet tādu filmēšanas pozīciju, lai diploma pasniegšanas vietu nekas neaizsegtu. Piemēram, sēdošie absolventi, skolotāji vai citi filmētāji. 
Vienmēr filmējiet horizontālā stāvoklī jeb novietojot tālruni guļus. 
Video kvalitātes uzlabošanai varat izmantot kādu specializēto mobilo lietotni. Iebūvētā filmēšanas programma parasti nav slikta, taču specializētās piedāvā plašākas iespējas. Iesaku pamēģināt Camera MX un Open Camera. Abas ir bezmaksas un piedāvā noderīgus video kvalitātes uzlabošanas un bagātināšanas rīkus.
 

Reklāma
Reklāma