Valentīndienā viņš man uzdāvināja ceriņziedu pirti. Ceriņi šo brīdi bija gaidījuši saldētavā!

Kad izlasīju par Valentīndienas ideju konkursu, atausa atmiņā mana visjaukākā un romantiskākā Valentīndienas dāvana, ko esmu saņēmusi no mīļotā cilvēka. Tā bija dāvana, kas uzrunāja mani, aizkustināja un sasildīja tieši tāpēc, ka tā nebija kaut kur „nošpikota”, noskatīta vai ātrumā sameklēta. Tā radās, veltot laiku un domas man... un nevienam citam, sajūtot mani, manas vēlmes, manu tā brīža sajūtu. Tā bija vēstule ar aicinājumu kopīgai ceriņziedu pirtiņai... Pirtnieka lomā - viņš.

Lai ar aromātisku pirti pārsteigtu savu mīļoto sievieti Valentīndienā, saplūktie ceriņi tika ieslēpti saldētavā...

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai ar aromātisku pirti pārsteigtu savu mīļoto sievieti Valentīndienā, saplūktie ceriņi tika ieslēpti saldētavā...

 

Viena no lietām, kas man sniedz īpašu baudījumu, ir pirts apmeklējums. Un mīļākie ziedi – ceriņi. Diezgan nereāli – februārī ceriņi, vai ne? Bet viss ir iespējams, ja vēlme sagādāt otram prieku nāk patiesi no sirds! Draugs bija pirts zinību kursos uzzinājis, ka pirts rituāliem var izmantot ne tikai kaltētus augus un ziedus, bet arī sasaldētus. Var sasaldēt, piemēram, ievas un arī... ceriņus.

To, ka draugam saldētavā ir ievziedi, es zināju, bijām jau arī kopīgi pārliecinājušies par to, ka ievziedu smaržu pirtī var uzburt arī janvārī, bet par ceriņiem man bija noslēpums. Tie tika pietaupīti „īpašai dienai”.


To, ka draugam saldētavā ir ievziedi, es zināju, bijām jau arī kopīgi pārliecinājušies par to, ka ievziedu smaržu pirtī var uzburt arī janvārī, bet par ceriņiem man bija noslēpums. 

Valentīndienā saņēmu e – pastā vēstulīti:

 „Mīļā, vēlos Tev  Valentīndienā uzdāvināt ceriņziedu pirtiņu. Lai arī es neesmu burvis, es vēl tikai mācos pirtsskolā. Uz lāviņas salikšu ceriņziedu paklājiņu, uz kura Tu apgulsies kā uz mīkstas sedziņas, Tavu galvu piesegšu ar vēsā ūdenī samitrinātām, smaržīgu bērzu pirtsslotām un ļaušu Tev pabūt divatā ar savu iekšējo pasauli, sajust klusumu, ieskatīties savā sirdī, ar visu ādu sajust ceriņziedu pieskārienus un smaržu. Tad pēc laika ar pirtsslotām satveršu karsto gariņu pie pērtuves griestiem un kā siena klēpi to uzmetīšu tavam augumam. Tu esi pārsteigta, it kā pavisam ciešams siltums, neviens uz akmeņiem nelej ūdeni, bet no kurienes uzradies karstums? Tā ir pirts maģija, aizver acis un baudi to!

Uz tikšanos pirtiņā! Ceru, Tev sestdien nekas nav ieplānots?”

 

Sestdienā pirts maģiju ar īstiem ceriņziediem baudīju kādā lauku pirtiņā, tas bija neaizmirstami skaisti un aprakstīt to ir grūti. Bet ziniet, no tās vēstulītes, kuru saņēmu 14. februāra rītā, man bija tik pat liels saviļņojums kā no paša pirts rituāla!

Tā vēstulīte sasildīja sirdi tikpat spēcīgi, kā pati pirts. Jo: 1) tā bija negaidīta; 2) ilgāku laiku nebiju bijusi pirtī un domās par to sapņoju, bet nebiju par to draugam pat ieminējusies; 3) tajā brīdī, kaut kā īpaši tuva man bija rozā krāsa un vēstulīte bija arī uzrakstīta rozā burtiem!

Sajutu, ka vēstule rakstīta izjusti un ar mīlestību. Kad to saņēmu,  prieks bija tik patiess, ka gribējās samīļot katru satikto cilvēku. Un smaidīju visu dienu!  Tagad pat, vēl tās sajūtas atceroties, ir jāsmaida un gribas teikt: Paldies, paldies, paldies, ka liki man sajusties tik īpašai!!!”

Reklāma
Reklāma

 

Iesūtījusi Daina, Valentīndienas ideju konkursa dalībniece

Lai piedalītos konkursā:

- Līdz 17. februārim iesūti konkursam savu ideju, kā apsveikt un iepriecināt savu mīļo Valentīndienā. Tas var būt fotostāsts ar pamācību, kā sagatavot pārsteigumu, tā var būt paša rakstīta mīlestības vēstule vai dzejolis, tas var būt pat paša veidots video!

- Idejas sūti uz: redakcija@mammam.lv vai kā vēstuli mūsu soc.tīklu kontos: 

Draugiem.lv/mammamuntetiem.lv vai

Facebook.com/mammamuntetiem.

- Uzvarētājus noteiks mammamuntetiem.lv redakcija

un Rīga Plaza

 

Rīga PlazaPar balvu!

Balvās 3 uzvarētāji katrs saņems dāvanu karti 50 Eur vērtībā pirkumiem modes un izklaides centrā Rīga Plaza!