Apdrošini, ceļo, laimē – vēl nebijis ceļojumu apdrošināšanas piedāvājums no BALTA!

Vasara ir skaistais atvaļinājumu laiks, kuru daudzi izvēlas pavadīt, dodoties tuvākā vai tālākā ceļojumā. Apdrošināšana kļuvusi par neatņemamu katra atbildīga ceļotāja priekšnoteikumu, kas lieti noder arī tad, ja ceļojam tepat uz kaimiņzemēm – Lietuvu un Igauniju.
Apdrošināšana kļuvusi par neatņemamu katra atbildīga ceļotāja priekšnoteikumu.

FOTO: Shutterstock.com

Apdrošināšana kļuvusi par neatņemamu katra atbildīga ceļotāja priekšnoteikumu.

Neatkarīgi no tā, cik tālu plānots doties, apdrošināšanas sabiedrība BALTA šovasar ikvienu aicina līdz 31. augustam apdrošināt savu ceļojumu balta.lv vai BALTA mobilajā lietotnē un laimēt nākamo sapņu ceļojumu 2000 EUR vērtībā!

 

Īpašs jaunums – pirmo reizi Latvijā iespējams apdrošināt vēl nedzimušu bērniņu

Jaunas dzīvības nākšana pasaulē ir brīnumains un skaists, taču arī ar zināmiem riskiem saistīts notikums. Pēdējā gada laikā apdrošināšanas sabiedrības BALTA pieredzē bijuši divi gadījumi, kad topošajām māmiņām, atpūšoties Turcijā, priekšlaicīgi sākušās dzemdības. Vidējie izdevumi par palīdzību mātei šādā situācijā svārstās ap 3000 eiro, bet pāragri dzimušajam bērniņam ir vajadzīga ilgstoša specializēta aprūpe, kas izmaksā vēl krietni vairāk: par vienu dienu reanimācijā Turcijas slimnīcās nākas šķirties no aptuveni 200–500 EUR, un var paiet vismaz 2–3 mēneši, iekams jaundzimušo drīkst transportēt. 

 

Tāpēc BALTA jūlijā uzsāk Latvijā līdz šim nebijušu apdrošināšanas praksi, papildinot ceļojumu apdrošināšanas segumu ne tikai ar plašāku segumu topošās māmiņas izdevumiem, bet arī iznēsājamā bērniņa apdrošināšanu. Būtiski atzīmēt, ka šie riski iekļauti standarta ceļojumu apdrošināšanas piedāvājumā – tātad papildus par šo topošajiem vecākiem nebūs jāpiemaksā.

 

“Grūtniecība ceļojot nozīmē paaugstinātu risku, tāpēc mēs kā apdrošinātājs vienmēr aicinām topošās māmiņas izvērtēt nepieciešamību doties ceļojumā. Tomēr dzīve ir dzīve, vajadzības un situācijas – ļoti dažādas, turklāt mediķi veselām sievietēm, kuru grūtniecība notiek bez sarežģījumiem un paaugstināta riska, dod “zaļo gaismu” ceļot un gūt atelpu pirms lielā notikuma. 

Neparedzētas komplikācijas diemžēl var gadīties arī pilnīgi veselām sievietēm, kuras ceļo ar ārsta atļauju, un, lai gan apdrošinātāju pieredzē šādas situācijas ir bijušas retas, daži precedenti apliecinājuši nepieciešamību nodrošināt papildu drošības sajūtu mūsu klientēm ceļojot,” stāsta BALTA personu produktu vadītāja un risku parakstītāja Ludmila Ščegoļeva, norādot, ka segums ir spēkā, ja iznēsājamais bērniņš piedzimst ceļojuma laikā līdz 32. grūtniecības nedēļai.

Reklāma
Reklāma

 

 

Lai ceļojums ar bērniem būtu mierīgs un priecīgs, BALTA un “Drošības akadēmija” iesaka jau laikus parūpēties par drošību.

  • Izbraucot no valsts, bērnam, tāpat kā pieaugušajam, ir vajadzīga pase, dažos gadījumos arī dzimšanas apliecība, tāpēc pirms ceļojuma jāpārliecinās, vai visi nepieciešamie dokumenti ir sagatavoti.
  • Ja bērnam ir kādas hroniskas slimības, jāsagatavo visi vajadzīgie medikamenti un izziņa no ģimenes ārsta par diagnozi, kurā norādīti konkrēti medikamentu nosaukumi. Tas ir īpaši svarīgi, ceļojot ar lidmašīnu, jo dažus medikamentus nav atļauts ienest salonā bez īpašas izziņas. Arī dažās valstīs ir aizliegts ievest noteiktus medikamentus
  • Neatstāj bērnu bez uzraudzības! Bērni ir kustīgi, aktīvi un ziņkārīgi, un reizēm vajag vien acumirkli, lai mazais ceļotājs iekultos nepatikšanās.
  • Nekādā gadījumā neļauj bērnam rotaļāties pie ūdens vai peldēties bez pieaugušo klātbūtnes!
  • Neaizmirsti sagādāt bērnam kādu izklaidi, kamēr esat ceļā. Bērnam daudzu stundu brauciens var būt mokoši garlaicīgs.
  • Rūpējies, lai bērns dzertu pietiekami daudz ūdens, sevišķi tad, ja dodaties uz galamērķi dienvidu zemēs, kur saule pamatīgi karsē.
  • Daudziem bērniem transportlīdzekļos kļūst nelabi, tāpēc vajadzētu padomāt par līdzekļiem pret sliktu dūšu, piemēram, ingvera tabletēm vai konfektēm. Bērnam, kuru moka nelabums, vajadzētu sēdēt automašīnas priekšējā sēdeklī un izvairīties no lasīšanas vai skatīšanās telefonā braukšanas laikā.
  • Ja ceļojat ar auto, regulāri apstājieties, lai izstaipītos, izkustētos un ieelpotu svaigu gaisu. Tomēr neļauj bērnam skraidīt gar automaģistrāli vai pa stāvlaukumu. Ievērojiet satiksmes noteikumus arī ceļojuma galamērķī!
  • Pievērs īpašu uzmanību higiēnai. Regulāri atgādini bērnam, ka jānomazgā rokas!
  • Plānojot tuvākus un tālākus ceļojumus, Drošības akadēmijas eksperti iesaka ģimenēm jau laikus padomāt ne vien par drošību, bet arī par ceļojuma apdrošināšanu, kas var sniegt būtisku atbalstu negaidītās situācijās.

 

 

Neatkarīgi no tā, vai ceļojumā dodies viena vai kopā ar ģimeni, līdz 31. augustam iegādājies ceļojumu apdrošināšanu balta.lv vai BALTA mobilajā lietotnē un laimē 2000 EUR savam nākamajam sapņu ceļojumam. Lai pozitīvi piedzīvojumi šovasar turpinās!

Saistītie raksti