Ceļojums ar bērniem uz Korfu – ko piedāvā šī skaistā sala

Ja vēlaties doties ceļojumā kopā ar bērniem, turklāt padomā gan saule un pludmale, gan iespaidīgas ainavas un interesanti apskates objekti un izklaides, noteikti vērts doties uz Korfu. Lasi tālāk, lai uzzinātu, kas jāņem vērā un ko šī brīnišķīgā sala piedāvā.
Rīga–Korfu lidojums parasti pieejams līdz oktobra beigām, ļaujot pagarināt vasaru un baudīt sauli. Foto: Unsplash.com / Chris Unger

FOTO: Unsplash.com

Rīga–Korfu lidojums parasti pieejams līdz oktobra beigām, ļaujot pagarināt vasaru un baudīt sauli. Foto: Unsplash.com / Chris Unger

Korfu sala – Jonijas jūras dārgums

 

Korfu jeb Kerkīra, kā to sauc grieķi, ir viena no Grieķijas salām – tā atrodas valsts ziemeļrietumu malā, pavisam netālu no robežas ar Albāniju. Savukārt turpat pāri jūrai atrodas Itālija – tās “zābaka papēdis”. Salas nosaukums nāk no itāļu valodas, bet grieķu lietotais nosaukums Kerkīra saskaņā ar mītiem cēlies no jūras dieva Poseidona mīļotās, nimfas Kerkīras, vārda.

Salas vēsture izsenis bijusi saistīta ar jūrasbraucējiem. Jaunākajos laikos sala ilgi atradās Venēcijas valdījumā, pēc tam to pārvaldīja franči un briti. Visas šīs tik atšķirīgās ietekmes joprojām redzamas gan salas arhitektūrā, gan sagaršojamas tās virtuvē, padarot ceļojumu par unikālu pieredzi. Vēsturiski sala allaž saistījusies ar olīvkoku un vīnogulāju audzēšanu, taču mūsdienās maigā klimata dēļ tā slavena arī ar saviem kumkvata augļiem un zaļajiem bergamotes apelsīniem.

 

Foto: Unsplash.com/Calin Stan


Ceļojums uz Korfu – kas jāņem vērā
 

Tiešais lidojums uz Korfu ir labākais veids, kā salā nokļūt. Laiks, kad doties uz Jonijas jūras skaistuli, atkarīgs no vēlmēm un attieksmes pret karstumu – pludmales prieku baudīšanai lielisks laiks ir no maija beigām līdz rudenim, oktobra sākumam. Ja karstums un tūrisma sezonas maksimums šķiet traucējošs, patīkamāka šķitīs Korfu sala oktobrī un maijā.

Rīga–Korfu lidojums parasti pieejams līdz oktobra beigām, ļaujot pagarināt vasaru un baudīt sauli. Tūrisma industrija salā ir labi attīstīta: pieejamas gan lielākas, gan mazākas viesnīcas, daudzas no tām piedāvā arī īpašas atrakcijas un izklaides bērniem. 

Pēdējā brīža ceļojumi uz Grieķiju nereti ļauj izraudzīties īpaši izdevīgus piedāvājumus.

Atpūta Grieķijā parasti asociējas ar sauli un dzidru ūdeni – šo bagātību netrūkst arī Korfu. Salas ziemeļu daļa ir kalnaināka, tāpat salā ir neskaitāmi daudz līču un līcīšu, kā arī pludmaļu – gan lēzenas un smilšainas, gan klinšu ieskautas. Tas nozīmē, ka būs ko darīt gan tiem, kas vēlas baudīt pludmales priekus un niršanu, gan tiem, kas labprāt dodas kalnos. Tiešie lidojumi uz Korfu ļauj to sasniegt ērti arī tad, ja ceļojumā dodaties ar bērniem.

 

Korfu – ko salā apskatīt
 

Ja dodaties uz skaisto, olīvkokiem bagāto salu ar bērniem, ieteicamāk izvēlēties viesnīcu, kas atrodas tuvāk bērniem piemērotākām lēzenām pludmalēm, kā arī izklaides iespējām, piemēram, akvaparkam vai akvārijam. Ja interesē Korfu sala, atsauksmes no tiem, kas tur jau pabijuši, noteikti noderēs.

Plānojot apskates objektu vai vietējo ēstuvju apmeklējumu, jāatceras, ka Grieķijā, līdzīgi kā citās Dienvideiropas zemēs, ir siesta jeb pusdienlaiks karstākajās dienas stundās. Tiesa – tas lieliski noderēs arī mazākajiem ceļotājiem.

 

Foto: Unsplash.com/Calin Stan


Ko apskatīt, ja dodaties uz Korfu kopā ar bērniem? Lūk, vairāki ieteikumi:


·      Aqualand akvaparks, kas piedāvā elpu aizraujošas ūdens izklaides lieliem un maziem.
·      Paleokastrica, kur atrodas ne vien akvāriju centrs, kas ļaus Vidusjūras zemūdens pasauli iepazīt milzu akvārijos, bet arī skaista, lēzena pludmale un sens klosteris.
·      Korfu vecpilsēta – salas galvenā pilsēta, kas nosaukta tāpat kā sala, piedāvā iespēju baudīt arhitektūras un vēstures pērles, kā arī vietējo virtuvi. Noteikti jāapmeklē salas aizbildņa Svētā Spiridona baznīca, kuras zvanu tornis redzams jau iztālēm.
·      Īpaši skaista ir Austrijas imperatores Elizabetes jeb Sisi vasaras rezidence – Ahileionas pils un dārzu komplekss.
·      Līdzās slavenajai Paleokastricas pludmalei bērniem lieliski piemērota ir arī Glifadas pludmale, kā arī smilšu pludmale Dassija.

Savukārt tiem, kuri labprāt bauda skatus, kas paveras no kalniem, noteikti jānokļūst Pantokratora kalnā, kas ir salas augstākā virsotne, kā arī klints virsotnē izbūvētajā Angelokastro pilī-cietoksnī. Korfu ceļojums ļaus baudīt gan daudzveidīgās salas pludmales, līčus un alas, gan kalnus un senatnes pieminekļus. Sala ļoti piemērota arī pārgājieniem.

 

Korfu – saulainas atmiņas
 

Britu dzīvnieku pētnieks un rakstnieks Džeralds Darels par bērnības gadiem, ko savulaik ar ģimeni pavadīja šai viesmīlīgajā salā, sarakstījis humorpilno, saules piestrāvoto atmiņu grāmatu “Mana ģimene un citi zvēri”. Burvīgā Korfu patiešām to spēj – sagādāt brīnišķīgas atmiņas par sauli, jūru un kopā pavadīto laiku!

Saistītie raksti