Sagriezties, izskrieties! Jeb kāpēc nosvinēt skolas sākumu karuseļu parkā

Iespējams, arī jūs esat no tās paaudzes, kas skolas laikā tik ļoti gaidīja ekskursiju uz Mežaparku – tur vēl deviņdesmitajos gados bija iespaidīgs – vismaz manām acīm – karuseļu parks. Pūķis, ķēžu karuselis, karuselis “Pārsteigums”, spoguļu labirinti – ak, kā mēs tur izpriecājāmies!
Bērni nemaz īsti neatceras multenīti par Avārijas Brigādi, bet multenes tēlos veidotā pilsētiņa meitas ļoti iepriecināja

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērni nemaz īsti neatceras multenīti par Avārijas Brigādi, bet multenes tēlos veidotā pilsētiņa meitas ļoti iepriecināja

Iemīlēju karuseļus jau bērnībā un vēlāk, kad Mežaparks bija slēgts vai likās nepietiekami mūsdienīgs, ik gadu skolēnu brīvlaikā braucu uz Rīgu, lai Stacijas laukumā izbaudītu brīvo kritienu, karātos ar galvu uz leju un sapumpētu ķermeni ar adrenalīnu.


Atceroties savu skolas gadu laiku sajūsmu par karuseļiem, nolēmu pirmo pa pusei īsto skolas nedēļu nosvinēt ar bērniem AB parkā jeb izklaides parkā "Avārijas brigāde". Šogad reklāmas vēstīja, ka parks piedāvās jaunas atrakcijas. Un tā kā man un dažiem maniem bērniem dikti patīk griezties, ar lielu prieku pirmajā septembra nedēļas nogalē devāmies turp – es un manas meitas – 13, 11 un 3 gadus vecas.

 

Sagriezties, izgriezties

Lai arī AB parks piedāvā daudz un dažādas izklaides, pašas vilinošākās man un bērniem šķiet karuseļu jautrības. Un šeit ir karuseļi, kas patiks mazuļiem jau no gada vecuma, gan – arī pavisam drosmīgiem pusaudžiem un pieaugušajiem. 
Ierodoties parkā, taisnā ceļā devāmies meklēt tradicionālo “iesildīšanās” atrakciju – zirdziņu karuseli. Par lielu nožēlu pirmajā karuseļu punktā to neredzējām (mieru, tikai mieru, zirdziņi ir pārcelti nedaudz tālāk), tāpēc četratā sasēdāmies lidmašīnu karuselī. Kad redzēju, ka mazā meita ļoti labi panes šādu griešanos un celšanos augšup un lejup, ieguvu drošības sajūtu – diena būs izdevusies! Lielās meitas jau pašas labi zina savas sajūtas, cik ātri karuseļi ir patīkami, bet kas šķiet pārāk ekstrēms.

 

Mazas meitas favorīts – mašīnītes. Īpaši, ja var izbaudīt braucienu kopā ar māsām.

 

Pāri mākoņiem ar jaunības dienu hitiem

Mazajai meitai viena no pašām mīļākajām atrakcijām šķita auto braukšana un to viņa labprāt darīja kopā ar māsām. Un jo labāk man! Kamēr meitas izmēģināja savas auto vadīšanas prasmes, es varēju netraucēti izgriezties blakus esošajā ķēžu karuselī vai jau daudz nervus kutinošajākā karuselī – Twister. Šis ir mans absolūts favorīts! Jā, tas ceļ diezgan augstu, taču tā kustība ir paredzama – trīs ieelpas uz augšu, trīs ieelpas uz leju. Kad vēders pieradis pie šādām kustībām, var pavērt vaļā acis un priecāties par ainavu, kas paveras. Turklāt karuseļu zonā skan tikai latviešu mūzika (vismaz, cik novēroju es). Jaunākajai paaudzei par prieku skan Musiqq, bet vecāki atpazīs tādus savus jaunības hitus kā “Nāk nakts”, “Rudzupuķes”, “Kaija” un citas sen nedzirdētas dziesmas.

 

Ko es izturu ar aizvērtām acīm un skaitot izelpas, mana meita Ance piedzīvo bez īpaša satraukuma. Karuselis Twister.

 

Alises lielais prieks – karuselis, kurā neviens nesēž viņai blakus. Pati, viena pati brauc karuselī!

 


Virtuālās realitātes karuselis – mammu sirdsmieram 

Tomēr karuseļi nav vienīgais, ko piedāvā parks. Tas ir ļoti plašs un šķiet, ka visas atrakcijas izstaigāt nav iespējams. Jā, arī mums vairāk nekā 5 stundās tomēr neizdevās izmēģināt visu. Iespējams, tāpēc, ka – ja kāda atrakcija mums ļoti iepatikās, izmēģinājām to vairākas reizes. Piemēram, kameršļūkšana sajūsmināja mūs visas. Lai arī kalniņš, no kura jāšļūc, ir visai stāvs, trīsgadniece ar lielu prieku kopā ar mani pa to šļūca. Vēlāk gan atzina: “Man bija bail, bet man patika!” Īpaši forša bija kāpelējamā šķēršļu taka, kura patika gan mazajai, gan lielajām meitām. Man patika, ka māsas to varēja veikt kopīgi. Lielajām meitām ļoti patika virtuālās realitātes atrakcija un jāsaka, ka man šāda iespēja – garantēti droši piedzīvot nervu kutinošu piedzīvojumu – šķiet ļoti laba. Es redzu, ka bērns ir drošībā, dažu desmitu centimetru attālumā no zemes, bet bērnam ir sajūta, ka viņš lidinās mākoņos. Ko vēl vairāk vajag mammu mieram? Katrā ziņā, kad meita iekāpa atrakcijā, kas viņu paceļ lielā augstumā un apgriež ar kājām gaisā un tā patur… mana sirds meta kūleņus. Tomēr bērns laimīgs! Nu gluži kā es pirms gadiem 20.

Ar lielāku cilvēku palīdzību šķēršļu taka būs pa spēkam arī mazajiem.

 

Reklāma
Reklāma

Pievērsiet uzmanību atrakcijai tālumā - jā, tur ar galvu lejā karājas… mans bērns :)

 

Praktiski ieteikumi, dodoties uz AB parku

  • Ja ģimenē ir gan mazāki bērni, gan lielāki, ieteiktu nepažēlot 3 eiro un iznomāt koka vāģīšus – tur var iesēsties jau paliels bērns, var salikt somas, dzērienus, rezerves jakas. Šādi ceļš ies raitāk!
  • Lai arī parkā ir iespēja paēst, iesaku paņem līdzi uzkodas. Mēs parkā pavadījām vairāk nekā 5 stundas, un ēst noteikti gribējās! Lai arī ir nopērkami ne tikai frī kartupeļi, bet arī fritēts siers vai kalmāra gredzeni, hotdogi, kebabi, gaļas šnicele, vēders noteikti grib kaut ko svaigāku vai vieglāku. Sagriezti dārzeņi, augļi, pilngraudu maizītes vai cepumi svaigā gaisā garšos lieliski! It īpaši, ja ēdienu nobaudīsiet kādā no stilīgajām un mīlīgajām koku zaru būdiņām.
  • Mazākam bērnam no sākuma piedāvājiet pašas mierīgākās atrakcijas, lai redzētu, kā mazulis tajā jūtas, kā reaģē uz ātrumu. Maziem bērniem ideāli piemērots un zirdziņu karuselis, kur mamma vai tētis var būs bērnam blakus.
  • Noteikti ievērojiet rekomendēto vai minimāli bērna garumu un vecumu – tas ir noteikts bērna drošībai.
  • Lielāki bērni uz atrakcijām var doties paši – sarunājiet tikšanās vietu un laiku. Parks ir gana plašs un, ja ģimenes locekļiem ir dažādas intereses un vēlmes.
  • Parks atrodas stundas braucienā no Rīgas.

 

Ideāls risinājums tiem, kas ātri piekūst. Parks ir liels!

 

Skaistas vietas piknikam.

 

Mazā meita ļoti grib nofotografēties ar “rūķiem”.

 

Mums parkā vislabāk patika:

  • Man, mammai, vislabāk patika: karuselis Twister, ķēžu karuselis, virtuālās realitātes atrakcija.
  • Jaunākajai māsai Alisei: Bērnu ķēžu karuselis, jo tur viņa varēja pati sēdēt savā krēslā.
  • Vidējai māsai Ancei vislabāk patika: Twistwr karuselis, ekstrēmā 360 grādu svira, mini golfs, virtuālās realitātes atrakcija.
  • Vecākajai māsai Katei vislabāk patika tas, ka parkā nav ierobežots laiks apmeklējumam, tas, ka atrakcijas ir piemērotas dažāda vecuma cilvēkiem un koka ratiņi :)

 

Kamēr lielās meitas dara ekstrēmākas lietas, mēs ar mazo meitu spēlējam izšķilšanos.

 

Ņem vērā!
Sākot no 04.09.2021 - 26.09.2021 parks strādā tikai sestdienās un svētdienās no 10:00 - 19:00. Organizētas skolēnu grupas parkā pieņem sākot no trešdienas līdz svētdienai.

 

Nākamgad noteikti gribēsim atbraukt vēl!