3 padomi, lai veļas mazgājamā mašīna ar žāvētāju darbotos kā nākas

Veļas mazgājamā mašīna ar žāvētāju ir daudzfunkcionālais palīgs, kuram ir vieta katrā mājsaimniecībā, un arī Latvijas iedzīvotāji arvien biežāk dod priekšroku tieši šādai kombinētajai ierīcei, jo tā sniedz daudz priekšrocību.
3 padomi, lai veļas mazgājamā mašīna ar žāvētāju darbotos kā nākas

FOTO: Publicitātes foto

Lai parūpētos, ka jūsu veļas mazgājamā mašīna ar žāvētāju darbojas kā paredzēts un kalpo ilgus gadus, der atcerēties pāris vienkāršus padomus, jo regulāra veļas mazgājamās mašīnas apkope var palīdzēt aiztaupīt tai bojājumus un remontu daudzu gadu garumā. 

Jūsu ierīce sniedz jūsu mājām patīkamas ērtības, tāpēc periodiski veltiet laiku, lai par to parūpētos un nodrošinātu tās darbības kvalitāti arī nākotnē. 


 

Pārbaudiet ūdens caurules

Regulāri apskatiet, vai ūdens caurules nav izspiedušās, ieplaisājušas un aiztaisījušās. Nomainiet tās, ja tiek konstatēta problēma, vai arī ik pēc pāris gadiem kā daļu no ilgtermiņa apkopes. Ir vērts pievērst uzmanību arī tam, kāda veida mazgāšanas līdzekli jūs lietojat, jo daži veļas pulveri var ar laiku šajās caurulēs radīt nogulsnes, kuras pilnībā tās bloķē. Ja lietojat ūdens caurules, kuras ir daļēji ciet, tas nozīmē, ka veļas mazgājamā mašīna strādās papildu, lai nevajadzīgo ūdeni izspiestu no tvertnes – ja šāda darbība notiek ilgu laiku, tad pastāv liels risks, ka tās motors nolietosies daudz ātrāk. Ūdens cauruļu nomaiņa ir daudz lētāka nekā visas veļas mazgājamās mašīnas nomaiņa, tādēļ par to ir jārūpējas jau laicīgi.

 

Novērsiet jebkādu smaku rašanos

Starp mazgāšanas reizēm atstājiet veļas mazgājamās mašīnas tvertnes durvis atvērtas. Šāda darbība ļaus no tās izkļūt mitrumam un tajā esošais gaiss nesasmaks. Ik pa laikam ir vērts veļas mazgājamajā mašīnā ieliet 1-2 krūzes etiķa un palaist mazgāšanas ciklu ar pilnībā tukšu tvertni, vai arī šādi var mazgāt raupjus audumus un apģērba gabalus, piemēram, dvieļus, kokvilnas gultas veļu vai džinsa auduma apģērbus. 

Etiķa skābums nogalina dažādas nepatīkamas smaržas raisošas baktērijas, tādējādi ļaujot jūsu ierīcei atbrīvoties no jebkādām smakām. 

 

Novietojiet ierīci tai piemērotā vietā

Lai gan veļas mazgājamā mašīna ar žāvētāju palīdz jums ietaupīt vietu jebkurā telpā, tomēr ir vērts to novietot tā, lai starp veļas mazgājamo mašīnu un sienu ir vismaz 15 centimetri. Pienācīgs attālums no sienas vai jebkuras citas iekārtas ir nepieciešams, lai ūdens caurules netiktu nevajadzīgi saspiestas un lai siltais gaiss no veļas mazgājamās mašīna motora varētu brīvi aizplūst prom. Ir svarīgi arī, lai veļas mazgājamā mašīna ar žāvētāju atrastos pareizā līmenī. Ierīce centrifūgas laikā var stipri vibrēt vai šūpoties, kas var to ar laiku sabojāt. 

  • Obligāti pārliecinieties, ka jūsu veļas mazgājamā mašīna ir uz taisnas grīdas, bet, ja nepieciešams, pielāgojiet tās pamatni, lai tā vairs nekustētos.