Interjera Dizainera cienīgs mājoklis pašu spēkiem

Ikviens vēlas iekārtot savu mājvietu pēc iespējas ērtāk un atbilstoši savai gaumei, bet ne vienmēr ir iespējas noalgot profesionālu interjera dizaineru, kurš vieglu roku iekārtos tavu mājokli atbilstoši tavām vēlmēm.
Interjera Dizainera cienīgs mājoklis pašu spēkiem

FOTO: Publicitātes foto

Interjera Dizainera cienīgs mājoklis pašu spēkiem

Un nav obligāti jāmeklē kāds profesionālis, kurš iekārtos tavas telpas – to tu vari izdarīt pats. Jā, tas, iespējams, nebūs tik ātri un vienkārši, bet tas ir izdarāms, un tu pats vislabāk zini, ko tieši tu vēlies – nav obligāti jāseko kādām noteiktām dizaina vai stila vadlīnijām. Tu pats esi sava mājokļa saimnieks un pavēlnieks, tāpēc vari to iekārtot pēc saviem ieskatiem. Mājokļa dizainu vari izmainīt minimāli, vienkārši nomainot pāris mēbeles un dekorācijas, bet vari arī veikt pamatīgu remontu. Te būs pāris ieteikumi, pirms sāc veidot savas dzīvesvietas dizainu un mainīt iekārtojumu.

 

Meklē iedvesmu žurnālos, internetā un dzīvē

 

 

Ir cilvēki, kam ir vieglāk iztēloties istabas iekārtojumu, redzot kādu reālu piemēru. Ne visi spēj izlīdzēties tikai ar savu iztēli. Žurnāli ir nedaudz vecmodīgs iedvesmas avots, taču kāpēc gan tos neizmantot? Pie tam, nav nepieciešams meklēt speciālus interjera dizaina žurnālus – smelties iedvesmu vari no jebkura žurnāla, kur ir kādi attēli ar istabu iekārtojumu. 

 

Daudz mūsdienīgāks veids, kā iedvesmoties, ir internets – tur tu varēsi atrast jebko, ko vien vēlies. Vari meklēt dažāda stila istabu iekārtojumu bildes, kā arī dažādus padomus. Internetā vienmēr varēsi atrast risinājumus arī tad, ja tev ir nestandarta istabas – mazas, šauras, garas utt. Noteikti atradīsi arī padomus, kā istabu padarīt gaišāku vai vizuāli lielāku un plašāku. Internets ir labākā vieta, kur sākt meklēt idejas sava mājokļa iekārtošanai, pēc tam tikai atliks to visu realizēt. Atceries, ka ideja un bilde internetā ir viena lieta, bet realitāte un gala rezultāts ir kas pavisam cits.

 

Vēl labāka vieta, kur iedvesmoties, ir reālas telpas, jo tad vari visu apskatīt realitātē nevis tikai bildē. Mēdz gadīties, ka bildē izskatās ļoti labi, bet realitātē tas izskatās daudz sliktāk. Ja plāno mainīt sava mājokļa iekārtojumu, tad pievērs uzmanību telpām, kad pie kāda ciemojies.

 

Mūsdienās arī mēbeļu veikalos bieži vien var apskatīt dažādus istabu paraugus – tur arī varēsi uzreiz iegādāties konkrēto mēbeli vai dekorus, un tev nebūs speciāli kaut kur jāmeklē interneta bildē redzētais dīvāns vai lampa. Tāpēc internetā atrastās bildes ir lielisks iedvesmas avots, bet realizēt precīzu telpas iekārtojumu būs ļoti grūti, jo nevarēsi tik viegli atrast tieši tādas pašas mēbeles un dekorus.

 

Kādas krāsas izvēlēties?

 

 

Krāsu salikums noteikti ir pirmā lieta, par ko jādomā. Ir svarīgas gan sienas krāsas, gan mēbeļu un dekorāciju toņi. Ir ļoti svarīgi, lai krāsu toņi savstarpēji saskanētu, un beigās šīs krāsas nekļūtu pārāk traucējošas vai nomācošas – atceries, ka tev šajās telpās jāpavada daudz laika, tāpēc krāsu gammai ir jābūt tādai, kura tev patīk un netraucē, kā arī nenogurdina acis.

 

Krāsas, protams, katrs izvēlas vadoties pēc savām vēlmēm un gaumes, tomēr neaizraujies ar krāsu dažādību. Vislabāk, ja vienā telpā nebūs vairāk par trim dažādām krāsām. Pretējā gadījumā istaba var iznākt pārāk raiba un kopskats nebūs tāds, kādu vēlējies. Neaizmirsti arī par toņu daudzveidību – vienai krāsai var būt desmitiem dažādu toņu un nokrāsu. Spilgtas un košas krāsas labāk izmantot kā akcentu.

 

Internetā var atrast dažādus padomus par krāsu izvēli – kāda krāsa labāk piemērota virtuvei vai guļamistabai, kā krāsas var ietekmēt tavu garastāvokli utt. Atceries, ka tev būs jādzīvo šajā mājoklī, tāpēc izvēlies tādas krāsas, kuras tev patīk. Ja guļamistabā iesaka kādu konkrētu krāsu, lai varētu labāk gulēt, bet tev šī krāsa galīgi nepatīk – izvēlies kādu citu krāsu, kas tev patiks. Un ja gadījumā izrādās, ka, piemēram, sienu krāsas izvēle nebija tā pareizākā, tad to vienmēr var labot un sienas pārkrāsot uz kādu gaišāku vai neitrālāku toni, ja krāsa ir pārāk koša un spilgta. Ja veic pilnīgu telpu remontu, tad nesteidzies – vienmēr apskati vairākus krāsu un toņu kombināciju variantus, pirms izvēlies savas krāsas.

 

Mēbeles un dekorācijas

 

Nākamais solis pēc idejas un krāsu gammas izvēles ir mēbeļu izvēle, kam paralēli vari sākt pieskaņot kādas dekorācijas. Galvenais mēbeļu izvēlē ir to funkcionalitāte un ērtums, tomēr mūsdienās visai viegli vari izvēlēties arī pieskaņotu krāsu un stilu, jo mēbeļu izvēle ir milzīga. Var gadīties, ka kādu mēbeli meklēsi ilgāku laiku, lai atrastu tieši tādu, kādu vēlies, bet tas būs to vērts, kad redzēsi rezultātu.

 

Atceries, ka dizaina veidošanā ļoti svarīgas ir arī dekorācijas un dažādi citi sīkumi. Centies gan neaizrauties ar pārāk daudz sīkām detaļām – iekārto visu tā, lai telpa izskatītos mājīgi un harmoniski. Tomēr vissvarīgākais ir tas, ka tev pašam patīk sava iekārtotā telpa, jo tev tur būs jādzīvo.
 

 

Mūsdienās var atrast visdažādākos dekorus, ar ko vari papildināt un iekārtot telpas. Protams, nav obligāti viss jāiekārto uzreiz – pamazām katru telpu vari papildināt. Ja iekārtosi visu uzreiz, tad tam vajadzēs vairāk līdzekļu, bet ja to darīsi pamazām, tad nevajadzēs vienā reizē iztērēt milzīgu naudas summu. Ja nepieciešams, tad vari iegūt finansiālu atbalstu mājokļa remontam. 

 

Dekorācijas var būt jebkas – gan gleznas, gan dažādas vāzes vai dekoratīvi trauki, gan arī dažāda veida figūriņas, kas piemērotas tavas telpas izvēlētajam stilam. Neaizmirsti, ka arī augus vari izmantot kā dekorāciju – tie lieliski papildinās un atdzīvinās telpu. Vēlams atrast tādus augus, kas būtu piemēroti telpas izvēlētajam stilam.
 

 

Centies saglabāt katras telpas izvēlēto stilu. Dekorācijas ir lielisks veids, kā izcelt telpas individualitāti un parādīt vēlamo stilu, kā arī radīt attiecīgo noskaņu. Nepārspīlē, iegādājoties dažādus dekorus, jo kas par daudz, tas par skādi. Kā arī nav vēlams jaukt kopā pilnīgi dažāda stila priekšmetus, lai neradītu haotisku iespaidu.
 

Protams, ka tu vari iekārtot telpu tā, kā vēlies, tomēr, ja gribi, lai mājoklis izskatās kā profesionāla dizainera iekārtots, centies ievērot šādus tādus noteikumus, lai viss izskatītos gaumīgi un harmoniski. Vienmēr vari arī palūgt viedokli vai padomu saviem radiem un draugiem – dažreiz skats no malas ir tieši tas, kas nepieciešams.