TOP 5 vislielākie dzīvokļu īpašnieku draudi

Bieži dzirdētas ir frāzes “mājas ir mana miera osta”, “nekur nav tik labi kā mājās”, un tās ir ar vienu un to pašu pamatdomu – mājās ir labi, patīkami un droši. Mūsdienās šo domu  ir vērts papildināt arī ar frāzi “ja mājas ir apdrošinātas”. 

Foto: Pixabay

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Pixabay

Dzīvokļa apdrošināšana ir glābusi ļoti daudzas ģimenes no liekiem izdevumiem un pat palikšanas bez mājām, tāpēc, balstoties uz Seesam statistikas datiem, tika apkopoti  TOP 5 lielākie riski, ar kuriem saskaras dzīvokļu īpašnieki. 

 

5. vieta – zādzība pēc ielaušanās, laupīšana

Populārāko risku TOPu iesāksim ar piektās vietas ieguvēju – garnadžu apciemojumu. Cilvēkus ar šādu “dzīvesveidu” visbiežāk interesē dārglietas un tehnoloģijas – foto un video kameras, portatīvie datori –, taču zagļi nesmādē arī gaumīgus mākslas darbus, slēpes, sniega dēļus, skrituļslidas un citus dārgus aktīvās atpūtas piederumus. Lai pasargātu sevi no šādas nelaimes izmaksām, izvēloties dzīvokļa apdrošināšanu, pārliecinies, ka esi atzīmējis arī iedzīves apdrošināšanu!

 

4. vieta – uguns

Mums visiem no agras bērnības ir mācīts: “ar uguni nespēlējies!”, tāpēc esam izauguši par apzinīgiem un prātīgiem pieaugušajiem. Tiesa, ne vienmēr var izsekot līdzi visam, kas mūsdienu aizņemtajā dzīves ritmā varētu noiet greizi, tāpēc, lai mazinātu izdevumus, kas rodas ugunsgrēka rezultātā, formējot apdrošināšanas polisi atzīmē risku “uguns”!

 

3. vieta – nokrišņu ūdens

Lai arī nedzīvojam Amazones lietus mežos, arī pie mums mēdz līt tā, ka ielas pārvēršas par upēm. Piloši griesti vai sulojošas sienu šuves vai salaiduma vietas noteikti nav tas patīkamākais skats uz svaigi izremontētas sienas vai griestiem. Seesam apdrošināšana Tevi pasargās no šiem izdevumiem tādā gadījumā, ja dzīvoklis ir pastāvīgi apdzīvots un ja ēkas apsaimniekošana NAV tavs pienākums.

 

2. vieta – trešo personu prettiesiska rīcība

Reklāma
Reklāma

Kā izsist dzīvokļa logu? Ir vairāki veidi, piemēram:

    • romantiski mēģinot ar akmentiņu trāpīt pa stiklu, lai mīļotā uznāk uz balkona;

    • kā ielaušanās mēģinājumu;

    • mēģinot piesietu aukliņā kaut ko nolaist lejā gaidošajam cilvēkam (kā senos laikos, kad bija slinkums kāpt augšā uz dzīvokli) u.c. 

Labāk, protams, neizsist logu, bet, ja nu gadās – Tu zini, kur apdrošināt dzīvokli!

 

1. vieta - ūdens, apkures un/vai kanalizācijas sistēmas avārijas

TOPa pirmajā vietā lepni un ar spēcīgu pārsvaru ierindojas plīsuši centrālie ūdensvadi, aizsaluši ūdensvadi, plīsušas apkures caurules, smagi aizsērējušas kanalizācijas caurules un citu ar dzīvokli saistītu cauruļu nelaimes gadījumi. Ķēpa un izdevumi ir pamatīgi, un risks nenoliedzami ir augsts, ņemot vērā to, cik čakli (mazliet sarkasma, protams) uz komunikāciju nomaiņu ir apsaimniekotāji, tāpēc ir vērts apdrošināt dzīvokli, lai sirds mierīgāka un maciņš priecīgāks!

 

Sadarbībā ar: