Konkursā "Košas sienas – krāsainas dienas". Vēl 10 dienas daudzbērnu ģimenes aicina zīmēt savu sapņu istabu un īstenot to dzīvē

 

No 13. aprīļa līdz 15. maijam norisināsies Latvijas daudzbērnu ģimenēm veltīts konkurss “Košas sienas – krāsainas dienas”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Konkursa ietvaros ikvienai Latvijā mītošai daudzbērnu ģimenei tiek sniegta iespēja pārveidot esošo bērnistabu košāku un krāšņāku.

 

Lai piedalītos konkursā, nepieciešams izveidot konkursa pieteikumu – radošu darbu ar aprakstu par savu sapņu bērnistabu. Konkursa noslēgumā piecām daudzbērnu ģimenēm tiks izkrāsotas bērnistabas atbilstoši to vēlmēm.
 

Pieteikšanās konkursā ir ļoti vienkārša, jāveic vien četri soļi:

1.    solis: jāizveido radošs darbs par savu sapņu bērnistabu (der zīmējumi, dzejoļi, pasakas par bērnistabu, videoreportāža – jebkas radošs)

2.    solis: jāpievieno pašreizējās bērnistabas fotogrāfija

3.    solis: jāapraksta sava ģimene (cik bērnu, to vārdi un vecums)

4.    solis: jānosūta pieteikums pa pastu uz adresi Stabu iela 10/4, Rīga, LV-1010 vai arī jāaizpilda pieteikums konkursa mājaslapā www.vivacolor.lv

 

„Esam saņēmuši vairākus aizkustinošus daudzbērnu ģimeņu radošos darbus, kuros attēlotas ļoti krāsainas un mākslinieciskas bērnistabas,” stāsta viens no konkursa iniciatoriem, “Vivacolor” pārstāvis Gatis Kulbergs. „Bērnu redzējums par jaunajām bērnistabām ir ļoti atšķirīgs – kuram ir precīzi attēloti zīmējumi uz visām sienām, kādam citam izveidots dzejolis, kurā atskaņās ievīts stāsts, kas uz kuras sienas atrodas. Prieks par bērnu radošumu un vecākiem, kuri palīdz savām atvasēm pieteikties šajā konkursā,” noslēdz Gatis Kulbergs.

Reklāma
Reklāma

 

“Straujiem soļiem tuvojas Starptautiskā ģimenes diena 15. maijā, kad īpaši godinām ikvienu ģimeni. Tāpēc atzinīgi novērtēju dažādas pozitīvas iniciatīvas, kas uzlabo bērnu apkārtējo vidi un vienlaikus sekmē labestīgas emocijas ģimenē. Katra Latvijas daudzbērnu ģimene ir liela vērtība un ikviens centiens tās stiprināt ir zelta vērts. Rīkojoties sociāli atbildīgi, arī uzņēmēji piedalās daudzbērnu ģimeņu labklājības celšanā, veidojot viņu rūpju pilno ikdienu saulaināku un krāsaināku. Ne tikai valsts ar atbalstu daudzbērnu ģimenēm, bet arī uzņēmēji un sabiedrība kopumā var sniegt savu ieguldījumu ģimenisko vērtību popularizēšanā un stiprināšanā,” uzsver labklājības ministrs Uldis Augulis.
 

“Latvijas demogrāfiskais stāvoklis jau gadiem signalizē, ka nepieciešams palīdzēt tiem cilvēkiem, kuri vēlas veidot ģimeni. Tāpēc esam iecerējuši uzmeklēt Latvijas daudzbērnu ģimenes un pateikties tām par uzņēmību,” stāsta kampaņas iniciators, zīmola “Vivacolor” valdes loceklis Gatis Kulbergs.
 

“Gaidīsim ģimeņu sapņu bērnistabu zīmējumus un arī stāstus par to – kādas krāsas, kādi zīmējumi iecerēti. Apzināmies, ka visām ģimenēm nevarēsim uzreiz palīdzēt, tāpēc esam izdomājuši īpašu pārsteiguma elementu visiem konkursa dalībniekiem, ko atklāsim konkursa noslēgumā,” stāsta Gatis “Nav noslēpums, ka ievērojama daļa Latvijas daudzbērnu ģimenes savu labklājības līmeni vērtē kā viduvēju vai zemu. Zināms, ka lielākās izdevumu pozīcijas ģimenē veidojas par pārtiku, mājokli, ārpusskolas izglītošanu un nodarbībām, augstākās izglītības iegūšanu un transportu, savukārt mājokļa labiekārtošanas un remonta darbiem līdzekļi tiek novirzīti ļoti reti vai nemaz,” stāsta Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienības vadītājs Leonīds Mucenieks. “Tieši šī iemesla dēļ izvēlējāmies pārkrāsot bērnistabas un padarīt daudzbērnu ģimeņu atvašu ikdienu gaišāku, krāsaināku un kopumā pozitīvāku. Prieks, ka mūsu organizācijas 24. dzimšanas dienā varam paziņot tik labas vēstis par bērnistabu pārkrāsošanas iniciatīvu,” tā par konkursu stāsta Leonīds Mucenieks.


Konkursu “Košas sienas – krāsainas dienas” organizē Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienība sadarbībā ar Baltijā pazīstamāko krāsu zīmolu “Vivacolor”. Konkursā var piedalīties Latvijas daudzbērnu ģimenes (ģimenes, kurās ir 3 un vairāk bērnu). Konkursa uzdevums ir attēlot savu sapņu bērnistabu, iekļaujot tās aprakstu. Darbu iespējams veidot, izmantojot dažādas metodes – multimediālā (foto, video, audio), grafiskā (zīmējumi, plakāti) vai literārā (dzeja, eseja). Konkursa galvenā balva – piecām ģimenēm pēc ģimenes vēlmēm tiek izkrāsota bērnistaba, veicot arī nelielu kosmētisko remontu, ja nepieciešams. Vairāk par konkursu lasiet šeit.


Sabiedrības integrācijas fonda 2014. gadā veiktajā pētījumā par daudzbērnu ģimenēm Latvijā noskaidrots, ka Latvijā ir aptuveni 15,5 tūkstoši daudzbērnu ģimenes, kurās ir bērni vecumā līdz 18 gadiem. Daudzbērnu ģimenēm draudzīgas vides vērtējums Latvijā nav pozitīvs; ģimenes ar vairāk nekā trīs bērniem nav apmierinātas ar esošo situāciju, dzīves un darba vidi.